Radonjić o ritmu bez treninga pred Olimpijakos

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 04.03.2021.
12:05
Izvor: Sportske.net, Beta

Kakve su Zvezdine šanse?

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da se nada da će njegova ekipa uspeti kvalitetno da odigra i bude konkurentna u utakmici protiv Olimpijakosa u Evroligi, iako je i dalje u teškoj situaciji zbog malog broja igrača na raspolaganju.

"U napornom ritmu, žešćem nego naši rivali, idemo u Atinu na narednu utakmicu. Olimpijakos, tim sa kvalitetom ogromnim iskustvom, igračima koji su ostvajali titule prvaka Evrope. Potpuno nam je jasno da nas čeka meč u kome moramo da budemo spremni da igramo dobro i da pokušamo da budemo konkurentni. Nadam se da ćemo svakako moći da koristimo još ponekog igrača, što bi bilo značajno, ali što u ovakvom ritmu bez treninga nije jednostavno", rekao je Radonjić, preneo je sajt Zvezde.

Košarkaši Zvezde igraju u petak od 20 časova u Atini protiv Olimpijakosa, utakmicu 28. kola Evrolige.

"Nadam se da ćemo svakako moći da koristimo još ponekog igrača, što bi bilo značajno, ali što u ovakvom ritmu bez treninga nije jednostavno. Mi smo od kraja januara u ovakvoj situaciji, sada je mart i nadam se da ćemo u ovakvom rasporedu utakmica znati da prevazidjemo tu situaciju što kvalitetnije", dodao je trener Crvene zvezde.

Crveno-beli će u martu odigrati 12 utakmica, a i dalje su bez četvorice prvotimaca koji će se postepeno priključivati prvom timu posle oporavka od korona virusa.

To će biti deveti duel Zvezde i Olimpijakosa u Evroligi, a grčki tim ima šest pobeda. U prvom ovosezonskom duelu Olimpijakos je pobedio sa 81:79.

Košarkaš Zvezde Aleksa Uskoković rekao je da Olimpijakos dobro igra na svom terenu, ali da veruje u pobedu.

"Iako gubimo utakmice u neizvesnim završnicama, bez obzira na sve ove velike probleme, čini mi se da napredujemo i da će doći taj momenat, očekujemo ga što pre, kada ćemo moći da 'prelomimo' ovakve neizvesne utakmice i da pobedimo. Znamo svakako da će biti teško, ali očekujem da možemo da pobedimo u Atini", naveo je Uskoković koji igra debitantsku sezonu u Evroligi.

"Imam veliku podršku saigrača i trenera, uživam u svakom minutu i sekundu na parketu i sve mi deluje pomalo nestvarno. Nadam se da ću kroz sve te utakmice i iskustvo koje stičem još napredovati", dodao je bek Crvene zvezde.

Crvena zvezda ima sedam pobeda i 20 poraza, a Olimpijakos je na skoru 11/16.

Po završetku utakmice crveno-beli se vraćaju za Beograd, a u ponedeljak igraju na gostovanju protiv Splita u ABA ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke