Radonjić: "Plan je bio da pravimo faul, ali..."

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 21.11.2014.
23:56
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić objasnio je da je postoja dogovor da se osam sekundi pre kraja napravi faul i tako spreči šut za tri poena koji je Zoran Erceg pretvorio u poene.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom doživeli su večeras treći ovosezonski poraz u Evroligi iako su osam sekundi pre kraja u Istanbulu vodili sa tri poena razlike protiv Galatasaraja.

Turci su trojkom Zorana Ercega izborili produžetak a onda je tek posle drugog domaći sastav uspeo da savlada vicešampiona Srbije.

"Nismo dobro otvorili utakmicu. Posebno smo loši bili na planu defanzive dok je u napadu slika bila bolja što nije bilo dovoljno da zaustavimo Galatasaraj. Odigrali smo fantastičnu treću četvrtinu kada smo zaustavili Aroja" rekao je Radonjić nakon meča.

Kako je već rečeno, Zvezda je osam sekundi pre kraja imala tri poena prednosti ali je tri sekunde pre isteka vremena primila trojku sa gotovo pola terena. Dejan Radonjić objasnio je da je plan bio da se faulom spreči šut za tri ali da igrači nisu isopoštovali dogovor.

"Kod poslednjeg napada iz kojeg nam je Erceg dao trojku trebalo je da pravimo faul ali nismo ispoštovali dogovor i primili smo koš za produžetak" objasnio je Radonjić.

Na kraju, Zvezdi ostaje za utehu što je meč u Istanbulu izgubila sa sedam poena razlike što je stavlja u bolji položaj u odnosu na turski sastav koji je iz "KombankArene" ispraćen sa osam poena zaostatka.

"Dosta dobro smo držali koncentraciju tokom produžetaka a na kraju smo makar uspeli da izgubimo sa sedam poena razlike" zaključio je Radonjić.

Narednu utakmicu u Evroligi Crvena zvezda Telekom igra na domaćem terenu protiv Neptunasa i to je meč koji će crveno-beli morati da dobiju kako bi zadržali šanse da se plasiraju u TOP 16.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina
Saturday, 22.11.2014
09:11

Napadaju svi Radonjica, ali onaj Turcin je bukvalno preneo loptu do centra, dodao Ercegu koji je bio metar od linije centra i odmah je bacio ka kosu, imao je srece. Vilijams sa poslednjih 5 sekundi u napadu, bez suta, to je isto bila kardinalna greska, ali dobro, pobedom nad Neptunasom od 3 razlike vrlo verovatno osiguravamo prolaz dalje.

avatar
baldekeita
Saturday, 22.11.2014
01:35

Vidim da ima dosta ljudi koji krive Radonjica za poslednji napad i stvarno mi nije jasno zbog cega?Naravno da je trazio faul,Williams je tu jedini krivac jer je morao da pravi faul nad Arslanom.

avatar
Marko Djordjevic
Saturday, 22.11.2014
01:06

Ali si ti nesposoban.

avatar
Homer J.Simpson
Saturday, 22.11.2014
01:01

Dobijamo Laboral i Neptunas i to je to.........