Radonjić: "Presudili iskustvo i kvalitet"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 13.12.2014.
10:16
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić izjavio je da može da bude zadovoljan načinom na koji su se njegovi izabranici u petak suprotstavili ekipi Olimpijakosa koja je slavila "na iskustvo i kvalitet".

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom doživeli su četvrti poraz u grupnoj fazi Evrolige a drugi od grčkog Olimpijakosa koji je u 9. kolu slavio rezultatom 64:59.

Strateg beogradskog sastava Dejan Radonjić čestitao je protivniku pobedu i pohvalio atmosferu koju su navijači dva kluba priredili u "Dvorani mira i prijateljstva".

"Čestitam Olimpijakosu na pobedi i želim mu sve najbolje u nastavku takmičenja. Radi se o ekipi koja poseduje ogromno iskustvo i ambicije. Moram da se osvrnem na sjajnu atmosferu u kojoj smo igrali, u kojoj je svako uživao" rekao je Radonjić.

Jedini srpski predstavnik u Evroligi pružio je odličan otpor favorizovanom rivalu a pobedu je ispustio tek u završnici utakmice što Radonjić vidi kao posledicu nedostatka iskustva.

"Olimpijakos je slavio zahvaljujući iskustvu i kvalitetu koji poseduje. Mi smo dobro odigrali odbranu tokom prvog poluvremena ali je bilo nedostataka u skoku i pojedinih grešaka i loših odluka" istakao je Radonjić.

Zvezda je sinoćnim porazom ostala bez šanse da takmičenje završi na prvoj poziciji u grupi a usled pobede Laboral Kuće boriće se za drugo mesto protiv španskog sastava.

"U svakom slučaju moramo da budemo zadovoljni načinom na koji smo se suprotstavili sjajnom protivniku. Naš tim je najmlađi u Evroligi i zbog toga smo jako srećni i ponosni zbog činjenice da smo dobrim igrama izborili plasman u TOP 16 fazu. Svaka utakmica je novo iskustvo a TOP 16 faza će nam biti sjajna škola" konstatovao je trener crveno-belih.

Vicešampion Srbije odigraće poslednju utakmicu grupne faze takmičenja naredne nedelje u hali "Pionir" a samo pobeda nad Laboral Kućom značiće da Zvezda u TOP 16 ide kao drugoplasirana iz grupe "D".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke