"Radonjizam" je recept za pobedu u Milanu

Autor: Boban Filipović
petak 29.12.2017.
17:37
Izvor: Sportske.net

Neka bude kao proletos.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Poslednji evroligaški meč u 2017. godini Crvena zvezda će odigrati protiv Olimpije u 'Mediolanum Forumu' u Milanu.

'Manekeni' imaju pobedu manje od crveno-belih, ali ipak slove za blagog favorita u duelu kojim će biti spuštena zavesa na 15. kolo i na ovu godinu.

Trener Zvezde Dušan Alimpijević ima skraćenu rotaciju na spoljnim pozicijama, neće moći da računa na povređenog Ognejna Dobrića koji je imao blistave momente, a to bi moglo da uslovi i veću minutažu novajlije Enisa.

Ako gledamo imena Olimpija ima zvučniji sastav od Crvene zvezde mt:s, mada Pjaniđani ima velike teškoće da od njih napravi dobar kolektiv.

Odustvo timskog duha je primetno, kada imate "sebičnjaru" Gaudloka u ekipi to je nekako neizbežno.

Endru Gaudlok

Prva napadačka opcija je naravno 'mini mamba', dvocifren broj poena u proseku postižu Tiodor, Džerels, Micov i Gudaitis, to su samo neki od pokazatelja sasvim solidnog ofanzivnog potencijala Italijana.

Zvezda je popravila igru u odbrani u poslednje vreme, to je naročito dobro "štimalo" u momentima kada su Pero Antić i Dejan Davidovac u igri, branjenje 'pikenrola' je podignuto na neuporedivo viši novo sa njima dovjicom u petorci, međutim, statistika kaže da samo fenjeraš Efes dozvoljava rivalu više poena po utakmici od šampiona Srbije u dosadašnjem toku takmičenja i taj detalj poziva na dodatni oprez.

Posle tesnog poraza od desetkovanog Panatinaikosa u Beogradu u prošlom kolu i propuštene prilike za povratak na pobenički kolosek, stekao se utisak da dobar rezultat crveno-belih umnogome zavisi od šuta za tri poena, da se dalekometna paljba forsira i kada ne ide, te da nedostaje raznovrsnija igra u napadu. Ohrabrujuća okolnost je što 'Manekeni' ne mogu da se pohvale naročito dobrom defanzivom, te treba očekivati utakmicu na koš više.

Pomenimo i da je tradicija saveznik Zvezde, prošle sezone je tim predvođen Dejanom Radonjićem oba puta savladao Milaneze, u oba slučaja recept za pobedu je bila agresivna odbrana. U međuvremenu se mnogo toga promenilo i kod jednih i kod drugih, rosteri su presvučeni, kormilo su preuzeli drugi treneri sa drugačijim poimenjem igreod svojih prethodnika. Ipak, pozitivna stavka za crveno-bele je što par njenih igrača (kapiten Lazić, Bjelica, Dangubić) ima trijumfalno iskustvo u Lombardiji.

Utakmica Olimpija Milano - Crvena zvezda mt:s počinje u 20:45h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kajri Irving
Friday, 29.12.2017
19:59

Ocekuje se da Micov opet trpa Pantere

avatar
BobanStojkovic2
Friday, 29.12.2017
21:06

Zna se odlično ko služi za trpanje ove sezone i to u svim takmičenjima.

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Friday, 29.12.2017
21:25

Micov?opet?hahahah opet :D :D kakav strucnjak :D kao i taj sa slike sto misli da je ravna zemlja :D

avatar
Amar Zornic
Friday, 29.12.2017
18:48

Veceras se mora dobiti!