Rasplet u Grupi D - Koji je najbolji, a koji najgori scenario za Srbiju?!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.09.2017.
08:17
Izvor: Sportske.net

Konačan poredak u Grupi D koja se igra u Istanbulu trebalo bi da diktira meč Turske i Letonije ukoliko Srbija i Rusija opravdaju uloge favorita.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Ništa još uvek nije gotovo kada je konačan poredak u Grupi D u pitanju, ali se stiče utisak da će se sve rešavati u udarnom terminu 7. septembra kada na teren izlaze reprezentacije Turske i Letonija.

Pođimo od pretpostavke da će Srbija i Rusija opravdati uloge favorita u duelima sa Belgijom i Velikom Britanijom što bi značilo sledeće.

"Orlovi" i "Baćuške" bi pred meč Turske i Letonije imali skor 4-1, a onda bi od konačnog rezultata pomenute utakmice zavisio konačan poredak u Grupi D.

Koje su opcije?

Ukoliko Letonija savlada Tursku u krugu će se naći Srbija, Letonija i Rusija i upravo bi se tim redosledom ove reprezentacije nizale na tabeli, dok bi Turci ostali četvrti sa skorom 2-3.

Bude li Turska savladala Letoniju u poslednjem kolu, Rusija bi bila prva zbog boljeg skora u duelu sa Srbijom, a onda bi Turci zauzeli treće mesto i Letonce poslali na Španiju.

Sve ovo govorimo pod pretpostavkom da će Srbija i Rusija savladati Belgiju i Veliku Britaniju što je najrealnija opcija.

Ostavljamo, naravno, mogućnost da Belgija ili Velika Britanija naprave senzaciju ali to onda otvara mnogo novih dimenzija o kojima je trenutno iluzorno govoriti.

Evo i parova poslednjeg kola u Grupi D uz podsećanje na to sa kim se ukrštaju timovi iz grupe koja se igra u Istanbulu.

5. kolo
Letonija - Turska
Belgija - SRBIJA
Rusija - Velika Britanija

1/8 finala:
Španija - D4
D2 - C3
Hrvatska - D3
D1 - C4

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
theDarkKnightRises
Wednesday, 06.09.2017
10:42

Cetvrt finale nam je sigurno a posle ako nam se padnu francuzi Koji su isto Kao nas bez pola tima mozemo i do polufinale a tamo je vekj sve moguce.I proslo Evropsko smo bili kompletni Ali smo zavrsili 4 mozda sada bas donesemo medalju

avatar
Moša Pućka
Wednesday, 06.09.2017
09:04

Jako je bitno za nas da su Turci pobedili juče Belgiju. Da nisu, ispali bi, a u zadnjem kolu bi Letonci ''pustili'' Turke kako bi bili na kraju treći i kako bi izbegli Špance do finala. Ovako, moraju da ''zapnu'', jer ako izgube, biće 4. i idu na Španiju u 1/8 finala.

avatar
indija durot
Wednesday, 06.09.2017
08:34

Nije ovo nasa druga postava.mi smo u kosarci ko brazil u fudbalu,imamo i tri tima ako treba

avatar
M_85
Wednesday, 06.09.2017
02:21

Tako ce najverovatnije i biti. Mi protiv CG, Letonija-Spanija,Turska-Hrvatska..

avatar
Manitu
Tuesday, 05.09.2017
23:50

Da kazemo drugi tim Srbije ili 7oro iz prvog tima ne igra kako kome odgovara.Ovo je vec lep turnir za nas navijace i za te igrace tamo.Ako se prodje 1/8 to je vec solidno a 1/4 finala je svaka cast.Bogdanovic u ulozi lidera, Jovic za zamenu Markovica ostali su tu da odigraju za ulepsavanje karijera veoma fer prema tim igracima koji su bili uvek tu i borili se.Nema mladih i obecavajucih igraca, steta.

avatar
magister
Tuesday, 05.09.2017
23:44

Možemo da izračunavamo teoretski i tražimo matematiku do sutra, ali je verovatnoća ogromna da ćemo biti drugi u grupi, da će Crnogorci biti treći u grupi C, sa kojom se ukrštamo, tako da s njima igramo četvrtfinale. Igrati specijalnu odbranu na Ivanovića, jednostavno ga hoće protiv nas. Realno, kvalitetniji smo, ali utakmice s komšijama su uvek stresne...

avatar
_Goran_
Wednesday, 06.09.2017
12:33

Osminu finala sa Crnogorcima.