Raspored Crvene zvezde - Zašto da se ne krene sa barem 3-0? Novembar daje pravu sliku

Autor: Nemanja Janošev
utorak 18.07.2023.
10:46
Izvor: Sportske.net

Mnogo je još posla pred Duškom Ivanovićem, novi tim je u pitanju, ali Zvezda i te kako ima čemu da se nada.

PEDJA MILOSAVLJEVIC/STARSPORT
PEDJA MILOSAVLJEVIC/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaška Evroliga objavila je kompletan raspored za narednu sezonu u kojoj titulu brani Real Madrid.

Biće pakleno već na samom startu nove kampanje budući da nas očekuje derbi između Panatinaikosa i Olimpijakosa, ali ovdašnju javnost prevashodno zanima koji je redosled utakmica za Crvenu zvezdu, odnosno Partizan.

U ovom tekstu obradićemo raspored crveno-belih čije renoviranje tima i dalje traje, ali bi uskoro trebalo da se dobije kompletan roster za sezonu koja sledi. Duško Ivanović u timu ima čak devet novih imena i sudeći prema njihovim kvalitetima, ukoliko se to uklopi, Crvena zvezda bi trebalo da ima visoke ambicije. 

A, dodatno samopouzdanje ka tom cilju ekipa bi mogla da dobije u prva dva kola kada za rivale, prvobitno kod kuće 5. oktobra imaju Asvel, a potom i na gostovanju Žalgiris. Sasvim je realno da srpski prvak otpočne sezonu sa minimalnim skorom od 2-0, a zašto da ne i podebljaju taj rezultat 18. oktobra kada u Beograd stiže Monako koji je poslednji put ubedljivo pao u "Pioniru". Dva dana kasnije, u duplom kolu sledi Virtus, a zatim za kraj oktobra, 26. na programu je prvi derbi u Evroligi kada je domaćin Partizan.

Novembar mesec je nešto izazovniji za Crvenu zvezdu, odnosno, tada bismo mogli da dobijemo jasniju sliku kako će funkcionisati novi tim i da li bi zacrtani dometi mogli biti ostvarljiviji. Pretposlednji mesec u godini biće otvoren protiv Bajerna 2. novembra u Beogradu, a zatim slede Barselona, Fenerbahče, Olimpijakos i Armani. Timovi koji pretenduju za sam vrh. Ne treba potceniti Bajern budući da na klupi imaju Pabla Lasa bez obzira na (ne)kvalitet samog rostera, dok bi Armani tek trebalo da bude glasniji na tržištu.

Crvena zvezda će poslednju utakmicu u godini igrati 28. decembra u gostima protiv Panatinaikosa, dok će 2024. započeti u Istanbulu u susretu sa Fenerbahčeom. Dva dana kasnije, sledi novi derbi protiv Partizana. 

Regularni deo sezone, izabranici Duška Ivanovića kompletiraće u 11. aprila u "Sinan Erdem domu" protiv Anadolu Efesa.

Sve rostere evroligaških ekipa možete videti OVDE

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke