Real vratio brejk, imaće meč loptu!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 17.06.2018.
22:54
Izvor: Sportske.net

Real Madrid deli samo jedna pobeda od osvajanja titule prvaka Španije.

Epa/Yuri Kochetkov
Epa/Yuri Kochetkov

Povezane vesti

Nakon prva dva meča igrana u Madridu bilo je 1:1 u pobedama, a danas je Real Madrid napravio brejk u Vitoriji i slavio je sa 78:83.

Dakle, sada je Real Madrid na pobedu od osvajanja titule prvaka Španije, a priliku da osvoji trofej imaće već 19. juna, takođe u Vitoriji.

Ogroman deo meča vodila je domaća ekipa, poveli su sa 8:0 na startu, kasnije su imali 17:8, ali je Real dobrom igrom u odbrani polako smanjivao razliku.

Uspeli su da povedu prvi put sredinom druge deonice (28:30) kada je Rudi Fernandez postigao trojku, ali su domaći vrlo brzo vratili prednost. Bubua je bio odličan u tim trenucima, najviše zahvaljujući njemu Baskonija nije dala prednost gostima.

Kada je Bubua pogodio trojku početkom treće deonice bilo je ponovo 8 poena prednosti, a nakon trojke Šengelije i 9. Tada na scenu stupa Luka Dončić. Pogodio je osam uzastopnih poena za Real, a nakon nove njegove trojke bilo je 55:58 za Real Madrid.

Met Džening je vodio Baskoniju do serije u 4. četvrtini koja je bila 9:0, poveli su 72:65, ali se Real nije predavao i odmah se vratio u meč. Tada je na semaforu pisalo da je ostalo više od šest minuta.

Kada pogledate konačan rezultat, videćete koliko je do kraja utakmice Baskonija postigla poena. Nakon poena Tavaresa za 76:79, minut i po je bilo bez poena, a onda je Luka Dončić sa linije za slobodna bacanja rešio pitanje pobednika.

Bubua je imao 17 poena, Džening 12. Na drugoj strani 20 poena Dončića uz 9 skokova i 3 asistencije, Džejsi Kerol je dodao 15 poena.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke