Real vratio "brejk", Kerol i Ajon srušili Darušafaku

Autor: Nikola Miloradović
sreda 26.04.2017.
22:08
Izvor: Sportske.net

Košarkaši madridskog Reala savladali su Darušafaku u Istanbulu i tako poveli u seriji sa 2:1.

EPA/BALLESTEROS
EPA/BALLESTEROS

Povezane vesti

Izabranici Pabla Lasa slavili su u "Vodafon Areni" rezultatom 81-88 i tako poveli u seriji sa 2:1.

Bolje su gosti iz Madrida otvorili meč, dobili prvi kvartal sa 17-26, nastavili su sa dobrom igrom i u drugoj deonici, te su do poluvremena stekli 13 poena viška.

Zbili su domaći košarkaši redove u trećoj deonici, ali Real se nije predavao, te je razlika u korist Madriđana na startu odlučujuće deonice iznosila 12 poena.

Ipak, Darušafaka je krenula na sve ili ništa, odlično su odigrali prvi deo poslednje deonice, na sredini četvrtog kvartala prišlli na samo tri poena zaostatka, nakon uspešno izvedenih bacanja Breda Vonamejkera, ali nisu imali snage za više.

Real je pre svega preko Ljulja priveo meč kraju, stigli su do komotnije razlike i upisali drugi trijumf u seriji, tako vrativši brejk, koji su izabranici Dejvida Blata napravili u drugom meču u Madridu.

Sjajna partija Gustava Ajona, Meksikanac je meč završio sa 18 poena i devet skokova, dok je efikasniji od njega bio samo Kerol sa 21 poenom.


Luka Dončić je takođe odigrao odličan meč, upisao 13 poena ali i osam skokova, dok su po 12 poena upisali Rendolf i Ljulj.

U poraženom sastavu iz Istanbula, nova sjajna partija Anta Žižića koji je meč završio sa 20 poena i pet skokova, pratili su ga Vonamejker sa 17 poena i devet asistencija, kao i Skoti Vilbekin sa 18 poena i četiri uspešna dodavanja.

Ranije danas je i Efes poveo sa 2:1, kako su na svom terenu bili bolji od Olimpijakosa.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke