Retrospektiva - Koliko je Mega čekala finale dok je Zvezda igrala Top 8 Evrolige?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.06.2023.
16:31
Izvor: Sportske.net

Tada nije bilo ovako burnih reakcija kao sada.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Ovaj vikend obeležila je nova serija reakcija i Zvezdinih saopštenja vezano za termine finalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Crveno-beli izražavaju veliko nezadovoljstvo kalendarom koji je juče obelodanila AdmiralBet ABA liga, a u jednom od svojih saopštenja, Crvena zvezda je podsetila i da ''ČEKA TRI NEDELJE do početka finalne serije, koja do danas NIJE NI BILA ZAKAZANA, što jasno govori o nečijim namerama da osvoji titulu van terena marifetlucima, a ne igrom na terenu!''.

Jutros je na tu temu u Jutarnjem programu TV Prva govorio i prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović, koji je naglasio da će tek biti priče o navodnoj ''zamci da Zvezda ne igra 30 dana između polufinala i finala''.

''To je da bi se relaksirali, izgubili formu i da se ugojimo u međuvremenu. To ne može da prođe ni na državnom projektu, a vi razmislite ko je to", rekao je on.

Svega toga ne bi bilo da se Partizan nije plasirao u Top 8 fazu Evrolige, ali je sada prilika i da se podsetimo kako je izgledao kalendar završnice plej-ofa ABA lige pre sedam godina, kada je Crvena zvezda igrala u Top 8 fazi Evrolige protiv CSKA.

Zvezda je plasman u finale plej-ofa (AdmiralBet) ABA lige tada izborila 22. marta 2016. pobedom nad Cedevitom u gostima, a rival u finalu joj je bila Mega.

Međutim, pre finala sa Megom, Zvezda je odigrala još tri meča u Top 16 fazi Evrolige, plus još tri meča u Top 8 protiv Moskovljana, pa je finalna serija sa Megom došla na red tek 28. aprila 2016. godine.

Screenshot: rezultati.com

Za to vreme, Mega je plasman u finale plej-ofa izborila pobedom nad ekipom Budućnosti 19. marta 2016, a zbog Zvezdinih obaveza u Evroligi je na narrdni duel čekala duže od mesec dana, sve do pomenutog 28. aprila iste godine.

Zanimljivo je prisetiti se i izjava iz Mege uoči početka te finalne serije i da li je bilo nekog većeg nezadovoljstva po tom pitanju.

Dan pre prvog finalnog duela sa Zvezdom utakmicu su najavili tadašnji trener Mege Dejan Milojević i košarkaš Rade Zagorac.

Screenshot: rezultati.com

"Ne znam da li će (pauza) ostaviti traga, jer nikada nisam bio u ovakvoj situaciji. Videćemo kako će igrači reagovati. Ovo je novo za mene, a i za njih. Nadam se da će igrači biti željni utakmica i da će sutra uspeti da iznenade Zvezdu", kazao je Milojević.

Tadašnji  košarkaš Mega Leksa Rade Zagorac ocenio je da su crveno-beli veliki favoriti u finalu.

"Pre svega čestitke Crvenoj zvezdi na odličnoj sezoni. Što se tiče finala, Zvezda je apstolutni favorit. Naša ekipa je dobro igrala tokom cele sezone, ali smo u poslednje vreme usporeni mnogim povredama. To ne znači da se predajemo. Pružićemo naš maksimum i pokušati da napravimo iznenađenje", kazao je Zagorac.

Reklo bi se, atmosfera ni blizu ove sadašnje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke