Roketsi obavili važan posao, mogu li i naredne sezone da pariraju Voriorsima?

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 08.07.2018.
21:11
Izvor: Sportske.net

Bitan dan za Hjuston, kako će izgledati naredne sezone?

Beta/AP Photo/Michael Wyke
Beta/AP Photo/Michael Wyke

Povezane vesti

Hjuston je minule sezone "bacio rukavicu" Golden Stejt Voriorsima.

Imali su najbolji skor u ligi nakon regularnog dela, u finalu Zapada su bili pred pobedom protiv "Ratnika", ali se Kris Pol povredio, što je otvorilo put ekipi Stiva Kera ka odbrani titule.

Poznato je da je Golden Stejt od ovog leta jači za Ol-star centra DeMarkusa Kazinsa, pa se čini da tek sada niko neće moći da im stane na put.

Ekipa koja će to moći da pokuša i naredne takmičarske godine su svakako Roketsi, koji su danas obavili jedan vrlo važan posao.

Naime, oni su obelodanili da je Kris Pol potpisao produžetak saradnje na još četiri godine, u pitanju je maksimalan ugovor težak 160 miliona američkih dolara.

Tako će CP3 i naredne sezone igrati u tandemu sa najkorisnijim igračem NBA lige iz minule sezone, Džejmsom Hardenom, a dvojac će ponovo pokušati da prekine dominaciju Voriorsa.


Ipak, zbog pomenutog prelaska Kazinsa to će u nastupajućoj sezoni biti još teži posao nego minule, a Roketsi su pritom ostali i bez jednog važnog igrača, Trevor Ariza je potpisao za Finiks Sanse.

Drugi veliki problem sa kojim se suočavaju je Klint Kapela, centar koji je eksplodirao minule sezone postao je slobodan agent, kako nije pronašao zajednički jezik sa upravom Hjustona.

Ipak, za očekivati je da Kapela ostane među "Raketama", kvalitetnih centara gotovo da više nema na tržištu, pored Kazinsa novo uhlebljenje je pronašao i DeAndre Džordan u Dalas Maveriksima, dok je i bivši centar ove ekipe Dvajt Hauard odlučio da karijeru nastavi u Vošingtonu.

Tako će Roketsi najverovatnije izjednačiti svaku ponudu koja stigne na Kapelinu adresu, na to imaju pravo, pa treba očekivati Švajcarca i naredne sezone u Teksasu.

Šuška se i da bi Karmelo Entoni mogao da stigne u "Tojota centar", ali je veliko pitanje da li Roketsi mogu da izađu na kraj sa njegovim velikim primanjima.

Jedino rešenje bi bilo da Oklahoma umesto trejda raskine ugovor sa Melom, pa da Entoni pristane na nešto manja primanja u Hjustonu. Kazins je mogao da pristane na 5,3 miliona dolara kako bi zaigrao za glavnog favorita za osvajanje prstena, možda bi nešto slično mogao da učini i Melo Entoni, koji u svojoj dosadašnjoj karijeri gotovo da nije prišao ni blizu osvajanju prstena.

U Hjuston bi moglo da stigne i pojačanje iz Ouklenda, u pitanju je bivši bek Lejkersa Nik Jang, kojem je istekao jednogodišnji ugovor sa Voriorsima.

Suma sumarum, nakon Pola, Roketsima ostaje da se okrenu ka Klintu Kapeli, ali i ka još velikom broju igrača, kako trenutno imaju samo deset košarkaša u rosteru.

Pod saradnjom su pored Hardena i Pola još Erik Gordon, Majkl Karter-Vilijams, Rajan Anderson, Pi Džej Taker, Džerald Grin, Nene Ilario i Žu Ki.

Očekuje se da novu saradnju potpiše i Luk Mba a Mute, Eron Džekson je vejvovan,još uvek nije jasna sudbina mladog Činanua Onuakua, a ovako izgleda trenutni roster Roketsa.

PG: Kris Pol, Majkl Karter-Vilijams
SG: Džejms Harden, Erik Gordon, Džerald Grin
SF: Pi Džej Taker, Luk Mba a Mute
PF: Rajan Anderson, Činanu Onuaku (?)
C: Nene Ilario, Žu Ki

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Sunday, 08.07.2018
21:45

Treba im jos igraca da ugroze GSW

avatar
Marco Popovich
Sunday, 08.07.2018
21:17

Slab roster totalno.
Koliko kinte imaju igraci sa klupe GS-a,Livingston,Jang,Paculia,D.Vest,Iguadala...?