Šakota stao u odbranu ''najboljeg pleja'' Čovića: ''Zašto to naši navijači rade?!''

Autor: Beta Beta
petak 20.12.2019.
22:38
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je večeras da je njegova ekipa energijom i boljom odbranom došla do pobede protiv Olimpijaksa i istakao da u karijeri nije doživeo nepošteniji odnos navijača prema nekom igraču kao što je to slučaj sa Fil

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti


"Ovaj meč imao je duplu pobedu, oni su dobili prvo poluvreme, a mi drugo. Oni su igrali sjajno u prvom delu, nismo imali rešenja za njihovu igru. To se sve promenilo u drugom, jer smo krenuli sa više energije i boljom odbranom došli do preokreta. Na kraju mislim da smo zaslužili pobedu", rekao je Šakota novinarima posle utakmice.

Plejmejker Lorenco Braun predvodio je crveno-bele do trijumfa sa 34 poena.

"Nisu nam cilj rekordi u ovakvim situacijama, on je pauzirao šest dana, ali meni je bilo kao mesec dana. Toliko brzo idu utakmice, da sam mislio da je prošlo mnogo više. Kada ga nema pitaš se kada će se vratiti... Jeste bitan za ekipu, ali da li će i kako će igrati večeras nisam znao. Krenulo ga je i mnogo nam je pomogao danas"
, rekao je on.

Navijači su drugog plejmejkera Filipa Čovića izviždali prilikom izlaska iz igre u drugoj četvrtini, a Šakota je stao u njegovu odbranu.

"Došao sam ovde i imam jednu ekipu, znam kvalitet svakoga i to je to što imamo, nemamo drugu ekipu. Ja za 46 godina nisam doživeo nešto nepoštenije...

Imao sam sa svojim sinom sličnu situaciju. On je možda i najbolji plejmejker kog imamo, a Lorenco Braun je najbolji igrač. Nije za potcenjivanje, ne mogu da shvatim zašto to naši navijači rade...

Verujem da to nije razmišljanje svih navijača. Nisam za to da nas osuđuju, a pogotovo ne dok igramo meč. Dajem mu punu podršku. Svakog normalnog bi ovako nešto povredilo", rekao je Šakota.

"Mi smo ih izabrali, kada ne budu valjali promenićemo ih", dodao je on.

Šakota se osvrnuo i na težak ritam utakmica i istakao da je za današnji meč imao samo jedan dan da se pripreme, kao i da će novo pojačanje Marko Jagodić-Kuridža sigurno doprineti energetski ekipi u ABA ligi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skaut1
Saturday, 21.12.2019
13:04

Kada je Lorenco povređen Filip je stvarno naš najbolji plej, doduše samo zato što je jedini.