Šakoti smeta isto što i navijačima, ali im poručio: "Nismo na struju!"

Autor: Beta Beta
petak 31.01.2020.
22:15
Izvor: Beta

Težak raspored pred "crveno-belima" nakon poraza od Efesa.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da je današnji poraz od Efesa u Evroligi dobra lekcija za njegove košarkaše.

"Ovo je dobra lekcija za nas, ako smo pametni moći ćemo nešto da izvučemo od ovoga. To što nervira navijače, nervira i mene. Rekao sam 'nemojmo opet kao protiv Asvela, Olimpijakosa, igrajmo čvrsto od početka'. Loše smo počeli, a kada počneš mekano, nadovežu se greške, a takav je protivnik, stvar se pogoršava. Teško je promeniti sve od jednom", rekao je Šakota novinarima posle utakmice.

Zvezda je u Beogradu izgubila od Efesa sa 85:78 u 22. kolu Evrolige i tako zabeležila četvrti vezan poraz u tom takmičenju.

"Nismo imali čvrstinu, fali nam igrač tipa Branko Lazić. Ali, radi se o timu koji je mnogo jači od nas, koji ima kontinuitet rezultata i igra odgovorno kad treba. Igru možeš da zaustaviš, pojedinca teško. Zna se koji igrači prave razliku", kazao je Šakota.

Crvena zvezda će u narednom kolu Evrolige igrati u sredu na svom terenu protiv Panatinaikosa, dok je dva dana kasnije čeka gostovanje Himkiju.

Prethodno će u ponedeljak igrati "večiti" derbi sa Partizanom u ABA ligi.

"Znali smo da je ispred nas program gde moramo da napravimo selekciju šta je prioritet, hteli ili ne. Koliko god želimo da se predstavimo dobro u Evropi, ova utakmica nije prioritet za nas. Nadam se samo da neće ostaviti negativne posledice. Dobar tim mora da reaguje posle ovakvog poraza, ili je naučio ili se naljutio. Igraćemo protiv lidera u ligi. Uopšte ne razmišljamo o tome da ćemo posle dva dana igrati protiv Panatinaikosa, posle dva putovati u Moskvu... Nismo na struju, trošimo se. Prioriteti su nam se trenutno promenili jer treba da budemo racionalni u nekim razmišljanjima", rekao je Šakota.

Govoreći o povređenom Branku Laziću, Šakota je rekao da on još nije spreman i da se nada da će se osećati bolje jer se razboleo još pred utakmicu protiv Asvela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hannibal Lecter
Saturday, 01.02.2020
01:38

Kako bi ti bilo lepo videti ledja... šta koga briga šta di ti igračima rekao, već kako ti je ekipa izgledala na terenu. Za takve stvari si ti odgovoran... najlakše je reci ja sam igračima rekao... koga briga za to... rekao si u 4 poslednje utakmice pa sve 4 smo izgubili... vreme je za treceg trenera i Radonjizam

avatar
Shadow
Saturday, 01.02.2020
01:03

Ne protiv Panate, vec protiv Partizana.

avatar
Čeki
Friday, 31.01.2020
23:32

Gospodine Šakota, možda ste i rekli, ali kvalitet trenera se vidi u tome što zna da probudi ekipu u toku utakmice, što zna da pravi pravovremene izmene i tajm-aute. Nažalost, vi jako retko to uradite (ili znate da uradite) tako da dobar trener jeste, ali da ste baš dobri koliko sam smatrao-niste. Neka vas inspiriše Željko Obradović kako je uzdigao ekipu posle onakvog početka sezone, pa evo i Jasikevičijius i Žalgiris su nam prišli na pobedu. Učite i od njih malo. Dajte nam konstantnost, a ne igranje u serijama, jer nas loša uvek potrefi kad ne treba.