Sale Đorđević: ''Kad sam sa Partizanom osvojio Evroligu, zarađivao sam oko 500 današnjih evra''

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.11.2022.
22:42
Izvor: Sportske.net, eurohoops.net

Srpski košarkaški as, a danas uspešni trener prisetio se još jednom i tih slavnih dana.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Posle rastanka sa Fenerbahčeom na kraju prethodne sezone, Aleksandar Đorđević je za sada bez novog trenerskog angažmana, pa je u prvom delu razgovora za Area52 u Tvič intervjuu jedna od tema bio i njegov stav prema odluci čelnika istanbulskog kluba da sa njim okončaju saradnju i pored osvojene titule u Turskoj.

''Nisam ljut. Prihvatio sam ugovor sa jasnom klauzulom, klub bi mogao da raskine ugovor u slučaju da ne uđemo u plej-of Evrolige. Prihvatio sam to jer znam koliko je ovaj cilj važan za tim'', izjavio je Đorđević.

On je objasnio i da je odavno navikao na imperative pobeđivanja, a podsetio je i na jedan primer iz vremena kada je preuzeo reprezentaciju Srbije pre osam i po godina.

''Kada sam postao selektor reprezentacije Srbije, rekao sam: 'Cilj nam je bio da pobeđujemo, ali pre svega da pobedimo Španiju'. Španija je najdominantnija ekipa, to nam je bio cilj. Isto sam uradio i u Virtusu: naš cilj je bio Milano i napravili smo plan da budemo spremni da se borimo sa njima''.

S tim u vezi i jedna anegdota iz vremena dok je igrao za Barselonu.

''Igrali smo Kup Koraća umesto Evrolige. Predsednik Alemani nam je rekao: 'Za Barsu nije prestižno igrati takmičenje, prestižno je pobediti. I pobedili smo''.

Zanimljivu priču Đorđević je ispričao i tokom evociranja uspomena na titulu prvaka Evrope sa Partizanom 1992. godine, kada je u finalu trojkom u poslednjim sekundama doneo istorijsku pobedu crno-belima nad Huventudom (71:70).

''U sezoni kada smo osvojili Evroligu, zarađivao sam oko današnjih 500 evra mesečno. Ako bih izlazio na picu 3-4 puta mesečno, s obzirom na gorivo za auto, bio sam 'gotov'. Ali, boravak u teretani sa Obradovićem i Acom Nikolićem je bio neprocenjiv”, naglasio je on i poslao poruku mladim igračima:

''Moraju više da rade i pripremaju se za utakmice. Igrači vole da rade manje i igraju više igrica, ali to je pogrešan način. Obuka i proučavanje igre su ključ'', istakao je Đorđević.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke