Sale IMA opravdanje za četvrtu četvrtinu

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 23.08.2019.
18:48
Izvor: Sportske.net

Srbija savladala Italiju, ali imala i velikih problema u poslednjoj deonici.

BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS
BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS

Povezane vesti

Aleksandar Đorđević je sumirao utiske nakon utakmice sa Italijom koja nam je i protivnik u okviru grupne faze Mundobasketa.

"Posle dana početne aklimatizacije, imali smo tridesetak minuta dobre košarke, ali i period od šest-sedam minuta bez reakcije u četvrtoj četvrtini, gde smo dopustili da se reprezentacija Italije vrati u meč", rekao je Aleksandar Đorđević nakon utakmice.

Srbija je dozvolila da se vođstvo od 64:48 otopi tokom četvrte deonice.  

"Celo drugo poluvreme nismo imali unutrašnju igru, a to mora da nam bude snaga, ono na čemu smo insistirali i na čemu smo radili. Otvorili smo prvo poluvreme baš unutrašnjom igrom, iz koje su išli pasovi nazad, dobre kreacije i dobar protok lopte. U drugom poluvremenu smo igrali pogrešno, ali na kraju je to dobra pobeda. Uvek je bolje kad se dobije utakmica", rekao je on.

Ipak, nije kritikovao svoje izabranike, već je pronašao opravdanje za partiju u poslednjoj deonici.

"Još nas čeka puno toga, pre svega da dođemo fizički do određene forme. Svi igrači noćas su jako slabo i jako loše spavali, možda se i to osetilo u ovoj utakmici, što je sasvim normalno. Idemo ka formi, korak po korak", rekao je Đorđević.

Za kraj, očekuje drugačiju utakmicu protiv Novog Zelanda koji je naš naredni protivnik.

"Jedna izuzetno atipična, ratnička reprezentacija, sa izraženim osećajem pripadnosti svojoj zemlji kada obuku taj dres. Imamo jedan veliki respekt, znamo šta su nam uradili 2014. godine, da je bilo jako teško da se igra protiv njih. Prema tome, ulazimo u utakmicu ozbiljno, pripremljeni maksimalno, sa željom da dižemo formu", rekao je Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke