Sale otkrio kako će sastavljati spisak za SP i koji JEDINI RAZLOG priznaje za otkazivanje!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.04.2019.
15:42
Izvor: Sportske.net, fiba.basketball

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević govorio je danas za zvanični sajt FIBA.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Tema je bilo predstojeće Svetsko prvenstvo koje će se krajem leta održati u Kini.

Tamo će se srpski ''Orlovi'' u prvoj fazi takmičenja sastati sa selekcijama Italije, Angole i Filipina.

''Poštujemo svakog protivnika, ali i želimo da pobedimo svaku utakmicu. Žreb ne menja naše planove i ciljeve. Cilj je oduvek bio isti – osvojiti medalju. Srbija će uvek napadati medalju. Ne kažem da će uvek uspeti da dođe do postolja, ali to će uvek biti cilj.

Italija je tim sa tradicijom i želom da pokaže koliko može. Angola je atletski jaka ekipa, 'gladna' za uspehom na međunarodnoj sceni. Dominiraju Afrikom već nekoliko godina. Filipini su zemlja sa najvećom strašću za košarkom. Oni su puni iznenađenja i imaju i neke NBA igrače'', objašnjava Đorđević.

Ljubitelji košarka u Srbiji nestrpljivo iščekuju Đorđevićev spisak igrača za Svetsko prvenstvo, kao i da li će se svi pozvani igrači i odazvati njegovom pozivu.

''Kao selektor imam obavezu da u spisak uvrstim igrače koji su u najboljoj formi, ali i koji zaslužuju da budu na preliminarnom spisku svojim ponašanjem.

Posle toga, lista će se smanjiti, a igrači će odlučiti o tome da li žele da učestvuju na takmičenju za koje se spremamo. Odvano sam rekao i ponavljam: Jedini razlog (za otkazivanje) koji prihvatam je povreda", naglasio je Đorđević.

Cilj našeg nacionalnog tima se odavno zna, to je nova medalja, ali Đorđević od svojih igrača očekuje i nešto još više, ne samo medalju.

"Ovaj dres ne toleriše greške. Naša odgovornost je deset puta veća nego kod drugih. Oni koji prihvate reprezentativni dres direktno prihvataju i nepisana pravila kao što su sportska etika i kultura koja je, po mom mišljenju, vodič ka uspehu.

I nije samo medalja, titula, prvo mesto, potrebna je i sportska veličina po kojom vas prepoznaju kolege i posebno rivali. To je svima u reprezentaciji Srbije poznato od prvog dana. To je moja vizija, moj put i to koristim za vođenje ekipe, uz nemerljivu pomoć mojih saradnika", zaključio je Đorđević

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
biTan
Monday, 15.04.2019
20:09

Oni koji su zasluzili svojim ponasanjem? Znaci ono kulturni samo... xD samo forma i kvalitet igraca se gledaju,ni ponasanje,ni tetke,ni stricevi ,a ni lepota...

avatar
Čerek B.
Monday, 15.04.2019
18:00

Ova Saletova histerija koja traje već neko vreme očigledno znači da Jokić ne dolazi 100%, nadam se da je samo Jokić u pitanju.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 15.04.2019
17:11

Teodosic, Jovic, Micic, Nedovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Lucic, Bjelica, Jokic, Raduljica, Milutinov, Marjanovic. Guduric, kalinic, Jelovac, Musli i tako dalje i tako blize.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Monday, 15.04.2019
16:16

Dosadio je vise i bogu i narodu sa milionitim ponavljanjem reci "otkazivanje" DABOGDA ti svi otkazali!