Šampionska lekcija, sjajni Lebron, iživljavanje Klipersa, Džordžov povratak!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 06.04.2015.
07:55
Izvor: Sportske.net

Najbolji tim lige zaustavljen u Teksasu, ne bi trebalo da gledaju u prošlost. Sjajni Lebron Džejms napravio prvi tripl-dabl od povratka kući, derbi Los Anđelesa poniženje za Lejkerse. Pol Džordž ponovo na parketu!

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Lebron Džejms je napravio svoj prvi tripl-dabl od povratka iz Majamija, Džej-Ar Smit ubacio 8 trojki od ukupno 16 svog tima, za Čikago je to bilo previše.

Kajri Irving je dodao 27 poena, treću četvrtinu je završio bombom sa više od pola terena kada je vreme za napad isticalo. Žoakim Noa je konstatovao da su bogovi bili na strani Klivlenda koji je stigao do 50. pobede u sezoni. Ako se računaju poslednja tri meseca, tačnije od 15. januara, oni su najbolji tim lige. Lebron je inače uz 20 poena, imao 12 asistencija i 10 skokova, na drugoj strani Danlivi 24, Bruks 14, Mirotić je ubacio 12 poena, imao 10 skokova, ali uz loš šut.

Warriors Spurs Basketball

Serija Voriorsa je prekinuta u San Antoniju. Golden Stejt je poražen u Teksasu, a šampion se potrudio da pokaže lideru da ne treba da izvlače prerane zaključke. Kari je ubacio 24 poena, na drugoj strani Leonard izjednačio rekord karijere sa 26, uz to je imao i 7 ukradenih lopti, lični rekord.

Ovo je bila 17. pobeda za Sparse u 20 mečeva, gostima je nedostajao raspoloženiji Klej Tompson koga su Sparsi spustili na 6 poena. Ključ je bio Leonard koji je utišao i Karija, možda i pokazao recept za eventualni sudar u plej ofu. Voriorsi će morati da nađu u jednom takvom duelu ključ u gostima, zastrašujuće zvuči podatak da nisu pobedili u San Antoniju od 1997. godine, sezone pre nego što je Dankan stigao u Teksas.

Heat Pacers Basketball

Vratio se Pol Džordž, osam meseci posle one horor povrede sa američkom reprezentacijom. Zvezda Pejsersa je ubacio 13 poena za 14 minuta protiv Majamija. Šou je ukrao sjajni veteran Luis Skola, Argentinac je ubacio 23 poena i imao 12 skokova u pobedi svog tima koji i dalje nije odustao od plej ofa. Indijana je ovom pobedom stigla Majamiju, ovi timovi, inače finalisti Istoka u prošle dve sezone su na deobi devetog mesta imaju pobedu manje od Bostona, kasne 1.5 utakmicu za sedmoplasiranim Netsima. Kod Hita Vejd 27 poena, Dragić je ubacio 15, uz 5 asistencija.

Clippers Lakers Basketball

Derbi na Pacifiku to i nije bio, Klipersi su rasturili očajne komšije. Ovo je 56. poraz za Lejkerse, gubili su 43 razlike, na kraju je momak koji je na ugovoru od 10 dana, nepoznati Dvajt Bjuks ubacio dve trojke. Bitno je, jer da nije bilo toga, Lejkersi bi postigli najmanje poena u istoriji.

Inače, oni su od Klipersa izgubili 10 od 11 poslednjih mečeva, iako su pre toga dobili 143 od 192 utakmice u komšijskom derbiju. Ovo je rekordni poraz za njih, nikada pre nisu izgubili 56. utakmica u sezoni, a znate šta je loša vest? U utorak će morati ponovo da se suoče sa Klipersima koji nemaju milosti i žele da naplate godine u senci mnogo uspešnijeg rivala.

Jazz Kings Basketball

Juta je slavila u Sakramentu, Rodni Hud je ubacio 13 od 25 poena u poslednjoj četvrtini pa su gosti odneli pobedu iz Kalifornije. Na igračima Jute se nije osećao umor od tesnog poraza u Arizoni, 24 časa ranije, to je prednost kada imate mlad tim. Preživeli su i Kazinsa, njegovih 26 poena i 12 skokova nisu bili dovoljni da Kingsi izbegnu poraz. Napravili su čak 20 grešaka što je uz Hudovu simultanku u poslednjih šest minuta odlučilo.

Kazins je stigao da napravi i 14. tehničku u sezoni, vikao je na sudiju koji nije svirao jedan faul. Sve će se promeniti, ali njegova ćud nikada.

Knicks Wizards Basketball

I na kraju, sudar dva najgora tima u ligi, Niksi su dobili Sikserse uz 25 poena Barnjanija, prekinuli seriju od 9 poraza. To im je tek 15. pobeda, teško da će stići Filadelfiju što i ne žele, lutrija je u pitanju.

Kako je prošao revolveraški obračun Vestbruka i "Bradonje" Hardena možete da pročitate ovde.

Rezultati:

Oklahoma - Hjuston 112:115
Klivlend - Čikago 99:94
Indijana - Majami 112:89
Njujork - Filadelfija 101:91
San Antonio - Golden Stejt 107:92
Lejkersi - Klipersi 78:106
Sakramento - Juta 95:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke