Šaras napušta Kaunas, poznata i njegova sledeća destinacija?

Autor: Nikola Miloradović
subota 01.04.2017.
21:27
Izvor: Sportske.net

Kako prenosi "Sportando", bivši as litvanske košarkaše reprezentacije mogao bi na kraju sezone da napusti kormilo Žalgirisa.

screenshot: Youtube.com/EuroleagueBasketball
screenshot: Youtube.com/EuroleagueBasketball

Povezane vesti

Šarunas Jasikevičijus je napravio zaista dobar tim u redovima Žalgirisa ove sezone. Dovedena su adekvatna pojačanja, u prvi plan su iskočila neka nova imena litvanske košarke poput Lekavičijusa, malo je nedostajalo da se ekipa iz Kaunasa domogne i plej-ofa, što bi svakako bio veliki uspeh.

Ipak, generalni menadžer litvanskog šampiona Paulius Motiejunas nedavno je izjavio da bi Jasikevičijus mogao da ih napusti na kraju tekuće sezone.

"Sve će zavisiti od njega, postoji realna šansa da nas napusti. Znamo da nema toliko dobrih trenera kao što je on, ali i drugi timovi su zainteresovani", jasan je Motiejunas.

Podsetimo se i da je Jasikevičijus bio jedan od kandidata za klubu Barselone minulog leta, ali je uprava poverenje ukazala Jorgosu Barcokasu.

Jasno je da će Grk napustiti kormilo "Blaugrane" ukoliko ne napravi iznenađujuć rezultat u ACB ligi. Navodno Barcokas ima ultimatum da se domogne finala španskog šampionata, a potom i da osvoji takmičenje ili makar pruži pošten otpor u velikoj završnici.

Kako to deluje kao vrlo težak zadatak za posrnulog giganta, naročito nakon novog poraza, jasno je da će Barcokas dobiti "korpu", a umesto njega bi vrlo lako na klupu Barse mogao da sedne Jasikevičijus, koji je svojevremeno kao igrač sa velikim uspehom nastupao za ovaj katalonski tim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke