Savan se nada Đorđevićevom pozivu

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.03.2015.
15:34
Izvor: Sportske.net

Krilni košarkaš minhenskog Bajerna Duško Savanović kazao je da bi se drage volje vratio u nacionalni tim koji će na predstojećem Eurobasketu biti jedan od pretendenata na titulu.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Prvotimac minhenskog Bajerna koji se sjajno uklopio u tim Svetislava Pešića nada se da bi na kraju sezone na njegovu adresu mogao da stigne reprezentativni poziv.

"Naravno da bih voleo da budem na EP, čast je igrati za nacionalni tim. Prošlo je dosta vremena od mog poslednjeg meča u dresu Srbije, voleo bih da se vratim. Pričao sam sa selektorom Đorđevićem, prošlog leta nisam bio na spisku, videćemo šta će sada biti" rekao je Savanović.

Duško Savanović za sada figurira kao jedan od najboljih pojedinaca u ekipi Bajerna pošto u Bundesligi prosečno beležio 12.08 poena i 4.54 asistencije, dok je na 10 utakmica u Evroligi imao prosek od 13.1 poena i 4.4 skoka.

Poslednje veliko takmičenje na kojem je Duško Savanović nastupio za Srbiju bilo je Evropsko prvenstvo u Litvaniji 2011. godine kada su "Orlovi" zauzeli osmo mesto.

"Svim selekcijama je cilj osvajanje prvenstva, a naš sastav je odličan. Imamo dosta talentovanih i mladih igrača, zbog kojih ćemo narednih godina imati mnogo šansi da osvajamo medalje. Selektor je takođe postavljen na duže staze i, ako ne budemo prvaci ove godine, bićemo na sledećem turniru" veruje Savanović.

Reprezentacija Srbije žrebana je u grupu "B" na predstojećem Eurobasketu zajedno sa selekcijama Nemačke, Turske, Španije, Islanda i Italije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke