Selektor Francuske ističe čvrstinu Srba, ali... - ''Sudije svašta dopuštale''

Autor: Darko Mitrović
subota 13.07.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Šta mu se nije dopalo sinoć?

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Francuzi su kao domaćini jedan od glavnih favorita za medalju na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, ali porazi u pripremnim mečevima od Nemačke i Srbije pokazuju da njihov tim ima slabosti.

Sinoć ih je naša reprezentacija savladala u Lionu sa 79:67, a posle meča je selektor Francuske Vensan Kole pokušao da pronađe razloge takbvog rezultata.

''Zaključak ovog meča je da se udaljavamo od igre koju želimo da igramo. Nemamo zaista rešenja, tako da moramo biti konzistentniji. Videli smo pad u drugoj četvrtini. Prošli smo od 27:23 do 27:39. U tom trenutku više nismo imali ritam, potpuno smo stali, iako smo počeli utakmicu sa interesantnim kretanjima lopta je kružila, imali smo čiste šuteve'', izjavio je Kole.

Ipak, dotakao se i suđenja koje očigledno nije bilo po njegovom ukusu.

''Druga lekcija je da smo se u drugom poluvremenu prilagodili čvrstini Srba. Već smo imali intenzitet, nedostajala nam je čvrstina. Mislim da je Batum pokazao kako treba biti agresivan i koristiti kriterijum suđenja koji je svašta dopuštao. Iako nismo igrali baš najbolje, to nam je omogućilo da se vratimo na četiri poena razlike. Nažalost, nismo uspeli više od toga, Micić je zatim postigao trojku. Izgubili smo, i to je sasvim logično s obzirom na tok meča'', zaključio je Kole.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke