Selektor jasan, "Orlovi" mogu još bolje!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 18.08.2019.
23:56
Izvor: Sportske.net

Srbija je večeras savladala Grčku i domogla se trofeja u Akropolis kupu.

BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS
BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS

Povezane vesti

Košarkaši Srbije nastavili su da beleže dobre rezultate na pripremama za Mundobasket, večeras su u pred punim tribinama "OAKA Arene" u Atini slavili protiv domaćina Grčke sa 80:85.

Odličan meč naših reprezentativaca, Grci jesu imali kontrolu većim delom susreta, ali su naši košarkaši najbolje zaigrali kada je bilo najpotrebnije.

Treba dodati i da je za Grke nastupao MVP najjače lige na svetu Janis Adetokumbo, dok Đorđević na raspolaganju nije imao Nikolu Jokića, koji je zbog privatnih obaveza dan ranije došao kući.

Selektor ističe da je njegova ekipa pokazala kvalitet i taktičko znanje, ali i da ima mesta za napredak.

"Pokazali smo kvalitet i individualno i taktičko znanje. Igrači su uradili bolji posao u drugom poluvremenu. U prvoj četvrtini smo još tražili svoju igru. U drugom delu smo našli rešenja, dobili smo dubinsku igru, što je veoma važno protiv ovako agresivne ekipe koja igra na granici faula, naročito na domaćem terenu.

Ta dubina mora da nam bude oružje. Treba da igramo još hrabrije, lopte treba da budu direktnije, sa manje lob pasova. Pored dubine u napadu, ključ utakmice je bila naša defanzivna tranzicija, jer su Grci tim koji je do sad najviše poena postizao iz kontranapada. Dobro smo trčali, ali smo pored toga pametnim napadima kontolisali njihovu napadačku tranziciju. Možemo još bolje, fale nam neki igrači u rotaciji, ali bez obzira na to, odigrali smo veoma dobar turnir
", izjavio je Aleksandar Đorđević posle utakmice u Atini.

Reprezentacija Srbije se sada vraća u Beograd, a nakon toga odlazi u Kinu, gde će najpre odigrati još jedan pripremni turnir sa selekcijama Novog Zelanda, Francuske i Italije.

Svetsko prvenstvo u košarci na programu je od 31. avgusta do 15. septembra, a naša selekcija nalazi se u grupi D, sa selekcijama Italije, Filipina i Angole.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
toma1980
Monday, 19.08.2019
10:44

Cela je Nacija Reprezentacija!!!!!
Samo Hrabro do Zlata!!!!!

avatar
REVØLT
Monday, 19.08.2019
00:04

Teodosic (Micic), Markovic (Jovic), Nedovic - Bogdanovic, Milosavljevic (Guduric)- Micov, Lucic (Kalinic)- Bjelica, Macvan- Jokic, Raduljica/Milutinov, Marjanovic. Najbolji nas tim koji nikad necu imati prilike da vidim na okupu...