Serija A - Fantastični Micov brži od sirene, trojka za pobedu Milana!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 09.02.2020.
21:33
Izvor: Sportske.net

Srbi najzaslužniji za trijumf "Manekena" posle preokreta.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Košarkaši Olimpije Milano upisali su novu pobedu u italijanskom šampionatu, kako su pred svojim navijačima u "Mediolanum forumu" u neizvesnoj završnici savladali Kremonu sa 77:74.

Domaćin je dobio prvi kvartal sa 23:16 nakon serije 11:3 u završnici deonice.

Uspeli su puleni Etorea Mesine da stignu i do +13 u prvoj polovini druge četvrtine, ali su se onda gosti probudili, te su spustili zaostatak na samo tri poena pred veliki odmor.

U trećem kvartalu Kremona dolazi i do preokreta, na poslednji odmor odlazi sa dva poena viška.

Ipak, u poslednjoj deonici Vladimir Micov i Nemanja Nedović preuzimaju stvari u svoje ruke.

U uvodnim minutima poslednje četvrtine dva bacanja je najpre pogodio Bruks, potom je Tarčevski pogodio na asistenciju Nedovića, ali su gosti i dalje imali prednost.

Nakon toga kreće srpski šou, Nedović pogađa trojku za 66:68, potom Micov dvojkom poravnava rezultat.

Usledila je nova asistencija Nedovića za Tarčevskog, da bi nakon dva realizovana slobodna bacanja Micova Milano stigao do preokreta na oko četiri minuta do kraja.

Micov potom polaže loptu u koš rivala za +4, Kremona poravnava rezultat, da bi na tri sekunde do kraja Micov pogodio trojku i doneo pobedu ekipi Etorea Mesine.


Iskusni Micov je meč završio sa 22 poena, pratio ga je Nedović sa 12 i četiri asistencije, dvocifren je sa 10 poena bio i Sajks.

Kod Kremone 16 poena Itana Hapa, koji bi na leto mogao i da se preseli u Milano, pratili su ga Ruzije sa 15, Akele sa 13 i Dejner sa 10 poena.

Olimpija je tako upisala 14. trijumf ove sezone, imaju sedam poraza i četvrti su na tabeli. Kremona je sa dva trijumfa manje i utakmicom manje na šestom mestu.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke