Sjajan meč u "TD Gardenu", Boston slavi Kajrija, ali i Vestbruka!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 03.02.2019.
22:37
Izvor: Sportske.net

Irving pogađao kad je bilo najpotrebnije, Vestbruk uprskao u ključnom trenutku, Oklahoma otišla kući pognute glave.

Beta/AP Photo/Michael Dwyer
Beta/AP Photo/Michael Dwyer

Povezane vesti

Košarkaši Boston Seltiksa slavili su protiv Oklahome u svojoj dvorani rezultatom 134:129.

Vodio je Boston celom dužinom prve deonice, ali nisu uspevali ozbiljnije da se odlepe, na kraju su na pravi odmor otišli sa dva poena viška.

Tesno je bilo u drugom kvartalu, tek u finišu "Kelti" uspevaju da se odlepe, nakon 24 minuta imali su osam poena prednosti.

U trećem kvartalu, Oklahoma dodaje gas, dolaze sredinom kvartala do preokreta, ali se Boston vraća u drugom delu treće deonice, vraćaju prednosti i na poslednji odmor odlaze sa viškom od šest poena.

Vodili su Seltiksi komfornom razlikom, Kajri je pogađao bitne šuteve i držao ih "iznad vode", sve do poslednjih par minuta, kada su Vestbruk, Džordž i drugovi uspeli da priđu na poen zaostatka.

Pogodio je Grent trojku u poslednjem minutu za 129:128, imala je Oklahoma potom i napad za preokret, možda i pobedu, ali je Vestbruk izgoreo u želji da bude heroj, izgubio je loptu, potom je Adams napravio faul nad Tejtumom, ovaj je pogodio svoja bacanja, sve je bilo poprilično jasno u "TD Gardenu".



Vestbruk je potom napravio još jednu glupost, dobio je dva bacanja i mogao je da spusti minus na samo dva poena, pogodio je prvo bacanje, ali je potom pokušao da namerno promaši, kako je do kraja ostalo samo par sekundi, ipak, nije pogodio obruč, zakucao je loptu u tablu, posed je pripao Bostonu.

Smart je sa linije penala potom zapečatio sudbinu Oklahome, pobeda Bostona u veoma interesantnom meču u Masačusetsu.

Kajri Irving je junak "Kelta", zaključno sa nekoliko jako bitnih koševa u završnici, ubacio je 30 poena uz 11 asistencija.



Pratili su ga Moris sa 19, Smart sa 18 i Al Horford sa 17 poena (9as).

Dvocifren učinak su imali i Tajs sa 14 poena, Braun sa 12, Tejtum sa 11 i Rozir sa 10 poena.

Pol Džordž je bio odličan na drugoj strani sa 37 poena, novi tripl-dabl je upisao Rasel Vestbruk (22p, 16as, 12sk), dok su dvocifreni bili i Šruder i Adams sa po 16 poena, 15 je dodao Grent, dok je 11 upisao Ferguson.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
UGASICE SE partizai
Sunday, 03.02.2019
23:43

Da uradis masku Covicu i zamenis ga sa Vestbrukom,Oklahoma bi bolje zaigrala i svi bi ga hvalili. Klasicno smetalo na terenu.

avatar
neme
Sunday, 03.02.2019
23:41

Premocan je Kajri od cega su njegove noge.Kako barata koja inteligencija.Westbtuk je toliki nesklad izmedu glave i tela da to na kraju pukne.