Sjajne partije Stefana Miloševića i Luke Igrutinovića

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 28.03.2015.
23:33
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Komarna poveli su na startu polufinalne serije slovačkog prvenstva, savladavši Inter iz Bratislave sa 90-85 (25-16, 25-20, 16-22, 24-27) uz odličnu partiju Luke Igrutinovića.

f: Luka Igrutinovic
f: Luka Igrutinovic

Povezane vesti

Domaća ekipa bila je bolja u prvom poluvremenu, pa je na isteku prvih 20 minuta imala 14 poena prednosti – 50-36. Gosti su u nastavku dodali gas pa su u poslednju četvrtinu ušli sa -8, da bi posle samo dva minuta igre u poslednjem periodu došli do izjednačenja 66-66, a zatim i do vođstva posle trojke Sedmaka.

Luka Igrutinović je zatim postigao prve poene za Komarno posle četiri minuta, da bi u sledeća dva napada, iz igre i sa linije bacanja, srpski košarkaš vratio prednost svojoj ekipi, 72-69. To je bio prelomni momenat pošto je posle toga Inter najbliže došao na -2.

Igrutinović je meč završio sa 16 poena, od čega je polovinu postigao u poslednjih, najvažnijih deset minuta igre, a srpski košarkaš je takođe imao i sedam uhvaćenih lopti, dve asistencije i tri ukradene. Pored njega, u Komarnu su se istakli Alavoja sa po 11 poena i skokova, kao i Banister sa 23 poena i devet asistencija. Najbolji u poraženoj ekipi bio je Grejem sa 12 poena i osam uhvaćenih lopti.

Drugi meč polufinalne serije na programu je prvog aprila.

U Rumuniji je dominirao sjajni Stefan Milošević.

Košarkaši Piteštija savladali su Steauu sa 85-79 (28-20, 15-20, 18-22, 24-17) u meču poslednjeg kola regularnog dela rumunskog šampionata, uz fenomenalnu partiju Stevana Miloševića.

Milošević je predvodio Pitešti do trijumfa sa 19 poena i čak 22 skoka, čime je učvrstio svoju poziciju na prvom mestu liste najboljih skakača šampionata.

Šutalo je bio odličan sa 17 poena, baš kao i kapiten ekipe Mirko Kovač koji je zabeležio pet poena. U poraženom timu istakao se Nikoara sa 20 poena i osam skokova.

Pitešti se posle ovog trijumfa našao na četvrtom mestu i iza njih je CS Energia koja ima utakmicu manje, zakazanu za prvi april. Ishod tog meča neće imati uticaj na raspored za plej-of, jer će ove ekipe svakako međusobno da se bore za plasman u polufinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke