Sjajni Crnogorac "pozeleneo" u poslednjoj sekundi, sad ga čeka Jokić! Bobija i Tea moraš da tražiš mikroskopom...

Autor: Boris Jovanović
sreda 21.11.2018.
07:20
Izvor: Sportske.net

Zaustavljena serija Orlanda u poslednjoj sekundi, Vučevićevi brojevi zastrašujući pred poslasticu u petak. Klipersi izgubili veliku prednost, naši "nevidljivi"...

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Portlandu je očajnički bila potrebna pobeda u Njujorku. Loše su počeli turneju, a nakon "Velike Jabuke" slede gostovanja u Milvokiju i "Orakl Areni" protiv ranjenog šampiona. Jasno, zapeli su iz sve snage da dobiju Nikse.

I na kraju isčupali pobedu, MekKolum i Lilard su iskombinovali 60 poena, Nurkić napravio dabl-dabl, 13 koševa, 11 skokova, Njujork je sve vreme disao za vrata, na kraju Tarner je iz odbojke dotukao domaće u čijim redovima, po običaju, najefikansiji Hardevej Džunior sa 32 poena.

Majami tone, pobedu sa Floride odneo je Bruklin. Netse je vodio D'Anđelo Rasel sa 20 poena, 9 skokova, 6 asistencika, ukrao je četiri lopte. Oba tima su loše šutirala trojke, kod domaćina Dragića muči koleno, nisu pomogle ni 23 uhvaćene lopte Hasana Vajtsajda. Vejd se vratio u tim pošto je odsustovao iz srećno razloga, dobio je dete, nije puno učinio da spreči peti poraz Hita na Floridi u nizu.

Istorija je protiv Majamija, nikada nisu izgubili pet kod kuće i na kraju završili u plej ofu.

Klipersi su zaustavljeni u prestonici, ovoga puta su dozvolili preokret, iako su u prvoj četvrtini bili na +19. Ubacili su u tom periodu 40 poena i zaista je izgledalo kako će obrukati loši Vašington.

Međutim prednost se istopila u nastavku, prvo je domaćin smanjio na jednocifrenu razliku na kraju treće četvrtine, a onda oduvao goste u poslednjem periodu. Tobijas Haris je ubacio 29 poena, najviše u sezoni za goste, Harel dodao 20, Bobi igrao manje od četiri minuta, bez poena, a Teo nije ni dobio šansu. Vratio se Galinari, promašio svi osam šuteva, drugo poluvreme tim sa Pacifika je izgubio sa 26 razlike. Vizardsi su malo odahnuli, problemi na sve strane, loši odnosi u svlačionici, priča se o trejdu koji će uključiti Bila ili Vola, ili čak obojicu, što bi značilo novi početak, ova pobeda im je dobro došla da malo smire atmosferu.



I na kraju, i Nikola Vučević je morao da položi oružje pred mnogo jačim Torontom. na parketu se to nije videlo Crnogorac je ubacio 14 poena, imao 18 skokova, 4 asistencija, Furnije je ubacio 27 poena, ali njih dvojica su bili nedovoljni.

Meč je rešen u poslednjoj sekundi, Deni Grin je pogodio za pobedu Kanađana u poslednjoj sekundi. Toronto je predvodio Leonard sa 18 poena, Ibaka je dao 14, oba tima su loše šutirala, ali je trijumf trener Kanađana Nurs pripisao strašnoj odbrani u tri četvrtine meča. Orlando je u poslednjem periodu promašio 11 uzastopnih šuteva, tada su mogli da se odlepe, na kraju gorak poraz.

Vučević u poslednjih šest mečeva, u kojima je Orlando dobio pet puta, ima impresivne brojke, 25.5 poena, 11.7 skokova, proglašen je za igrača nedelje na Istoku, po drugi put u karijeri.

Za njegov tim sledi turneja od šest mečeva po Zapadu, prvi je sudar sa Jokićem u petak u Koloradu.

Rezultati:

Njujork - Portland 114:118
Majami - Bruklin 92:104
Vašington - LA Klipers 125:118
Orlando - Toronto 91:93

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke