Sjajni Finac stigao do rekorda, Mirotić slavio protiv sjajnog Dragića

Autor: Nikola Miloradović
utorak 16.01.2018.
00:08
Izvor: Sportske.net

Čikago je slavio na svom parketu i došao do 17. trijumfa ove sezone, ni plej-of nije daleko za četu Freda Hojberga.

Beta/Frank Gunn/The Canadian Press via AP
Beta/Frank Gunn/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Danas se u SAD obeležava dan Martina Luter Kinga juniora, odigrano je šest duela u ranijim terminima, a OVDE pogledajte šta kako je okončano prvih pet duela.

U šestom su Čikago Bulsi dočekali Majami Hit, a domaćin je slavio sa 119-111.


Bolje su Bulsi otvorili meč, vodili su tokom celog prvog kvartala, da bi Majami sredinom druge deonice stigao do preokreta.

Ipak, usledio je novi prekoret, ekipa iz "Vetrovitog grada" je vartila prednost i sa tri poena viška otišla na odmor.

Odlično su Hojbergovi puleni otvorili i treću deonicu, da bi sredinom tog perioda stigli i do maksimlanih 19 poena viška.

Majami je pred kraj uspeo da smanji zaostatak, ali ne i da ozbiljnije ugrozi prednost Čikaga, koji je na kraju zasluženo slavio.

Luari Markanen će pamtiti ovaj meč, kako je večeras stigao do svoje 100. trojke u NBA ligi, a do tog učinka niko nije stigao za manji broj mečeva od njega.

Pobednički sastav predvodio je Džastin Holidej sa 25 poena, po 18 su dodali povratnik Zak Lavin i Crnogorac sa španskim pasošem Nikola Mirotić, dok je 17 upisao sjajni novajlija Lauri Markanen.

Valentajn je dodao 12 poena sa klupe, dvocifren i Robin Lopez sa 10 poena.

Kod Majamija 22 poena i devet asistencija Gorana Dragića, pola koša manje dodao je Keli Olinik, dok je 20 poena upisao Vejn Elington. Odličan i Vajtsajd sa 19 poena i 10 skokova, dvocifreni i Ričardson sa 11, kao i Tajler Džonson sa 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke