Sjajni Šved zaustavio Lokomotivu, Teovi 'Armejci' sigurni u Rigi

Autor: Lazar Mitrović
ponedeljak 07.12.2015.
21:05
Izvor: Sportske.net

Tim iz 'Podmoskovlja' slavio u derbiju kola VTB lige.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

Himki se oporavio od poraza u Evroligi, od naše Crvene zvezde, i pobedom protiv ekipe iz Kubanja su se iskupili za nešto slabije partije u poslednje vreme.

Ekipa iz 'Podmoskovlja' je na svom parketu, nakon dva produžetka, savladala ekipu Lokomotive iz Kubanja, rezultatom 101-88.

Ovaj meč je opravdao elipte derbija kola, i oblilovao je brojnim preokretima. Himki je bolje otvorio meč i u prvoj četvrtini stvorio zalihu od 10 poena prednosti. Ipak, u nastvaku, Lokosi uspevaju da 'anuliraju prednost domaćina. U nastavku susreta viđena je rezultatska klackalica sa brojnim preokretima.

Ekipa iz Kubanja je u poslednjoj četvrtini imala prednost od 8 poena razlike, ali je domaći tim, predvođen Aleksejom Švedom, uspeo da izjednači rezultat.

Jedan od tragičara je bio Malkom Dilejni, koji je u poslednjim trenucima meča, propustio priliku da donese pobedom Lokomotivi.

Prvi produžetak nije doneo pobednika, a u 'igri nerava', igrači Himkija su bili strpljiviji, i serijom 14-3 stvorili nedostižnu razliku.

Junak meča bio je fenomenalni Aleksej Šved, koji je postigao 32 poena, i dodao 12 asistencija, i 7 skokova. Džejms Ogastin je dodao 18 poena, a Tajris Rajs 15.

U ekipi 'Lokosa' Rajan Brekhof je postigao 16 poena i dodao 11 skokova, a Viktor Klaver 17 poena i 9 skokova.

Sa druge strane, CSKA iz Moskve je u Letoniji nastavio sa sjajnim partijama, i pobedio ekipu Rige rezultatom 92-77.

Domaći tim je pokazao da je 'tvrd orah' i u prvoj četvrtini je bio u zaostatku od samo jednog poena razlike.

Ipak u nastavku susreta, gosti su pokazali klasu, i sasvim zasluženo došli do nove pobede u VTB ligi.

Najbolji pojedinac u pobedničkom timu bio je Nando De Kolo, sa 16 poena, a pratili su ga Nikita Kurbanov sa 15 poena, Kori Higins i Demetris Nikols sa po 14 poena. Miloš Teodosić je pružio solidnu partiju, i imao 10 asistencija, uz 6 poena.

U redovima domaćeg sastava najbolji je bio Martins Mejers, koji je postigao 23 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke