SL - Zvezdin lakši trening u matine terminu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 28.05.2017.
14:34
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mt:s odradili su lakši trening u duelu sa ekipom Vršca i upisali jedanaestu pobedu u okviru Mozzart Superlige Srbije.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije i regionalne košarkaške lige rutinski je stigao do jedanaestog trijumfa u Mozzart Superlige, pošto je u matine terminu deklasirao ekipi Vršca.

Crvena zvezda mt:s savladala je Vrščane sa 80:55 (19:4, 22:14, 18:16, 21:21) u prvom meču 12. kola Mozzart Superlige kojem je prisustvovalo oko 500 gledalaca.


Posle samo deset minuta igre bilo je jasno kakav će biti epilog utakmice u hali "Aleksandar Nikolić". Gosti su postigli samo četiri poena, dok je Zvezda u laganom ritmu stigla do 19 poena i dvocifrene prednosti.

Crveno-bele su na startu meča predvodili imenjaci Dobrić i Kuzmić, da bi im se u drugom kvartalu priključio i kapiten Luka Mitrović. Upravo su pomenuta trojica imala najbolje učinke na kraju prvog poluvremena koje je Zvezda rešila u svoju korist sa 23 poena razlike.

Rutinsko odrađivanje posla tokom kojeg je Dejan Radonjić mogao da podeli minutažu među igračima obeležilo je drugo poluvreme prve utakmice 12. kola Mozzart Superlige.

Petar Rakićević je ostao jedini igrač Crvene zvezde mt:s bez poenterskog učinka, a valja napomenuti da u timu nije bilo Marka Simonovića i Nejta Voltersa.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Luka Mitrović sa 11 poena, 5 skokova i 4 asistencije, a pratili su ga Marko Gudurić i Ognjen Dobrić sa po 10 poena. Boriša Simanić je za deset minuta postigao 9 poena a isti poenterski učinak ostvarili su Milko Bjelica i Ognjen Kuzmić.

Učinak vredan pažnje u timu Vršca imao je samo Stefan Fundić. Krilni centar gostiju postigao je 18 poena i ostvario 9 skokova za nešto manje od pola časa na parketu.

Crvena zvezda mt:s u pretposlednjem kolu ligaškog dela prvenstva dočekuje Borac, dok će Vršac podeliti megdan sa Dinamikom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nscz65
Sunday, 28.05.2017
17:42

Cekali ste Tompsona pola sezone a on totalni promasaj prosle godine 4 promasaja jeli vam to grof bira igrace . Radonjicu stidi se zbog Simanica decko ce otici u Nba a nece ni oznojati nas dres zbog raspalih Mitrovica i Tompsona stidi se

avatar
LoleRava
Sunday, 28.05.2017
16:19

Pa dobro ako ovaj Rakicevic ne igra sad ja ne znam kad ce,mislim,stvarno,nema smisla.

avatar
HEJ PJANO21
Sunday, 28.05.2017
20:24

To je mudrost velikog Smradonjića koju niko ne razume!