Slovenija hoće bivšeg centra "večitih"?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.10.2016.
10:49
Izvor: Sportske.net

Košarkaški savez Slovenije mogao bi da omogući selektoru Igoru Kokoškovu još jednu sjajnu opciju za tim uoči Eurobasketa. Radi se o Srbinu koji trenutno nastupa za Zadar.

aba-liga.com/Zadar/MarinGospić
aba-liga.com/Zadar/MarinGospić

Povezane vesti

Sjajne partije koje srpski centar Ivan Marinković (22, 208 cm) beleži u dresu Zadra na startu nove sezone privukle su pažnju čelnika Košarkaškog saveza Slovenije.

Momak rođen Beogradu navodno se nalazi na meti slovenačkog saveza i trebalo bi da mu bude ponuđeno mesto u nacionalnom timu pošto uz srpsko poseduje i slovenačko državljanstvo.

Centar Zadra je na sedam utakmica u regionalnoj ligi zabaležio prosek od 21.7 poena i 6.3 skoka, a bio je i najkorisniji igrač prvog kola ABA lige što je očigledno privuklo pažnju čelnika slovenačkog saveza i samog selektora.

Reprezentaciju Slovenije sa klupe predvodi Srbin Igor Kokoškov koji je sa "Junakima" osigurao plasman na Eurobasket 2017. godine putem kvalifikacija.

Kako sada stoje stvari, bivši centar Crvene zvezde i Partizana koji je na prošlogodišnjem NBA draftu ostao "kratkih rukava" mogao bi da dobije poziv da nastupa za reprezentaciju Slovenije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AfricaLoF
Sunday, 30.10.2016
12:09

Da, mogao bi isto tako da dobije i poziv Srbije. Ne verujem da ce tek tako prihvatiti poziv Slovenije. Igrac je koji brzo napreduje i verujem da postoji mogucnost da u veoma bliskoj buducnosti zaigra za nasu selekciju.

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 30.10.2016
14:57

Pored Raduljice, Kuzmica, Milutinova ovaj nema sta da trazi na poziciji 5, a za 4-ku nijje a tu pa jos manje bi imao sanse, Bjelica, Jokic, Macvan, Kalinic...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 01.11.2016
00:52

Mislim da treba da dobije šansu, samo zato, da na nekom evropskom prvenstvu ne bi nama presudio... Pa onda ako se pokaže super, imaćemo odličnog centra, ako ne ništa... Važno je samo, da Srbin ne igra protiv Srbije.

avatar
AfricaLoF
Sunday, 30.10.2016
22:52

Nisam ovde da bih se takmicio. Samo pisem onako kako izgleda iz ugla sadasnjosti. Pozdrav. Sve najbolje.

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 30.10.2016
15:57

aj videces, sledece godine Raduljica siguran na 5-ci, a ova dvojica ima da se bore za tu drugu 5-cu...

avatar
AfricaLoF
Sunday, 30.10.2016
15:34

Raduljica je od trojice pomenutih najbolji. Ukoliko bude nastavio da napreduje na ovakav nacin, nece nikakvih problema imati da se izbori za mesto u selekciji pokraj Milutinova i Kuzmica koji svakako nisu deo iste. Ne verujem da ce njih dvojica biti igraci na koje ce se nasa selekcija u buducnosti oslanjati.