SLS - Partizan se namučio, Sani presudio "Panterima"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.04.2018.
22:58
Izvor: Sportske.net

Desetkovani sastavi Partizana i FMP-a odigrali su više nego uzbuljivu utakmicu u "Pioniru". Domaćin na kraju "iščupao" pobedu.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Poslednji susret 2. kola Super lige Srbije odigran je u hali "Aleksandar Nikolić" gde su snage odmerile ekipe Partzana i FMP-a iz Železnika.

Crno-beli su do druge pobede u trećem ovosezonskom duelu sa "Panterima" stigli rezultatom 94:90 (27:22, 23:27, 19:23, 25:18) i tako zadržali maksimalan učinak na startu Super lige.

Obe ekipe nastupile su bez nekolicine jako važnih pojedinaca i to se odrazilo na igru crno-belih i izabranika Vladimira Jovanovića.

Domaćin je prvu četvrtinu rešio u svoju korist, dok je u drugoj FMP praktično anulirao zaostatak i na odmor otišao sa samo "pola koša" minusa.

U nastavku dobra igra gostiju i mučenje izabranika Nenada Čanka. Predvođen sjajnim Nemanjom Nenadićem FMP je uspeo da dođe i do dvocifrene prednosti ali su Vanja Marinković i Najdžel Vilijams-Gos vratili Partizan u život.

Kada je bilo najvažnije Marinković i Gos su uspevali da "proizvedu" poene za Partizan i praktično je taj tandem najzaslužniji što je domaćin upisao drugu pobedu u Super ligi iako je Aleksandar Aranitović na kraju bio junak meča.

Partizan je poveo sa četiri poena razlike (91:88) tridesetak sekundi pre kraja ali je Nemanja Nenadić odmah posle tajm-auta pogodio brzu trojku i vratio "Pantere" u život.

Pitanje je kako bi se utakmica završila da na 14 sekundi pre kraja Partizan nije organizovao dobar napad i napravio višak za Aleksandra Aranitovića koji je trojkom stavio tačku na pobedu crno-belih. Na drugoj strani Pot je želeo da odmah da vrati trojku ali nije uspeo pa je tim Nenada Čanka zabeležio ponedu.

Najbolji igrač a utakmici bio je Nemanja Nenadić sa 34 poena i 6 skokova, a njega je u poraženom timu sledio Dragan Apić sa 24 poena i 7 skokova.

Na drugoj strani odlične partije Najdžela Vilijamsa-Gosa (26 pts, 10 as, 5 sk) i Vanje Marinkovića (26 pts, 4 sk), ali i Amide Brajme (13 pts, 6 sk) i Aleksandra Aranitovića (10 pts, 6 sk, 3 as).

U sledećem kolu koje je na programu u sredu Partizan ide u goste Dinamiku, a FMP dočekuje Vojvodinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MOE28
Monday, 23.04.2018
00:06

Zasto strucni stab FMP-a nosi istu odevnu kombinaciju kao strucni stab Crvene Zvezde?