Slukasov ples po madridskoj vatri za Olimpijakosovih 3-0

Autor: Nemanja Janošev
sreda 19.10.2022.
22:54
Izvor: Sportske.net

Odlična utakmica.

EPA-EFE/J.J.Guillen
EPA-EFE/J.J.Guillen

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Real Madrid u "Vicink centru" sa 87:89 u duelu trećeg kola Evrolige.

U derbiju runde, meču dva tima koja su prošle sezone nastupala na beogradskom fajnal-foru, pobedio je odneo Olimpijakos zahvaljujući genijalnosti Kostasa Slukasa u poslednjim trenucima duela.

Bila je to utakmica gde nije bilo izrazite prednosti iako je Real uglavnom bio taj koji je bio "miljenik" semafora u "Vicink centru". Posebno se to može reći za četvrti kvartal kada su imali i šest poena viška u nekoliko navrata, ali dogodio se preokret. Janulis i Slukas su pogađali za prednost Olimpijakosa, da bi Ljulj vraćao. 

Na 30 sekundi pre kraja, na opšte zaprepašćenje domaćih, dosuđen je faul nad Slukasom koji je pogodio oba penala, ali je na suprotnoj strani polaganjem uzvratio Ljulj. Međutim, Olimpijakos je pripremio isti odgovor, naravno, preko Slukasa koji šalje Tavareza na tablu, a loptu provlači iza njega za pobedu "+2" na tri sekunde pre kraja. Real nije uspeo da realizuje poslednji napad i tako su Grci naneli vicešampionu Evrope prvi poraz, dok oni imaju maksimalan učinak.

Saša Vezenkov je postigao 23 poena i imao 12 skokova, Slukas 14 poena, sedam asistencija. Džanan Musa je postigao 17 poena u Realu, Ljuj 14.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke