SP - Srpkinje pokazale zube SAD!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 28.09.2014.
22:06
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na Mundobasketu u Turskoj ali je u duelu sa favorizovanim Sjedinjenim Američkim Državama dokazala da ima kvalitet za najviše domete.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Nakon ubedljive pobede na startu Mundobasketa u Turskoj, ženska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je večeras prvi poraz na turniru.

Prvi favorit za titulu na Mundobasketu, selekcija Sjedinjenih Američkih Država, savladala je izabranice Marine Maljković rezultatom 94:74 (17:21, 32:21, 21:22, 24:10) ali konačan rezultat ne oslikava stanje stvari na terenu.

Trideset minuta Srbija je igrala egal sa dominantinijim rivalom, imala je aktivan rezultat sve do same završnice, ali je onda usledila serija Amerikanki u poslednjoj četvrtini koja je rezultirala ubedljivim porazom.

Dva minuta pre kraja treće četvrtine Dajana Butulija je imala šut za izjednačenje a onda je usledila nesportska lična greška Marine Marković i početak serije Amerikanki kojom su dotukle naš nacionalni tim.

Ana Dabović je završila utakmicu sa 24 postugnuta poena, bila je najefikasnija večeras, a poenterskim učinkom pratile su je Jelena Milovanović sa 17 i Milica Dabović sa 12 poena.

Srbija posle dve odigrane utakmice ima skor 1-1 a poslednji duel u grupi "D" izabranice Marine Maljković igraju u utorak od 13 časova i 15 minuta protiv selekcije Kine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke