Sprema se potpuna rekonstrukcija u Milanu, ide i Mačvan!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 04.06.2017.
15:30
Izvor: Sportske.net

Nakon razočaravajućeg rezultata u italijanskom plej-ofu, uprava će se na saradnji zahvaliti polovini rostera i treneru.

Epa/Str
Epa/Str

Povezane vesti

Jasmin Repeša će očekivano ostati bez posla, kako je u polufinalu italijanskog plej-of poražen od Trenta, te neće imati priliku da brani trofej u domaćem šampionatu.

Olimpija se nije domogla ni Top 8 faze u Evroligi, jedini uspeh u sezoni za nama ubeležili su u Kupu Italije, koji su uspeli da osvoje.

Što se tiče rostera, samo jedan stranac ima zagarantovano mesto u timu za narednu sezonu, a to je Krunoslav Simon.

Miroslav Raduljica je već napustio tim, a izgleda da je to bio samo prvi u nizu mnogobrojnih odlazaka. Raduljica je već pronašao novi angažman, karijeru će najverovatnije nastaviti u Kini.


Ekipu će napustiti Amerikanci Rakim Senders, Riki Hikman i Džamel Meklin, a njihovim koracima će i litvanski reprezentativac Mantas Kalnietis, kao i reprezentativac Srbije Milan Mačvan.

Mačvan je imao solidnu sezonu, na 24 nastupa u EL u proseku je beležio 8,4 poena uz 4,4 skoka po meču, dok je u Seriji A na 22 nastupa u proseku davao 11,6 poena uz 5,4 skokova.

Ipak i on će dobiti "šut kartu", kako su u upravi italjanskog kluba rešeni da krenu od nule. Ostaje im samo da se odluče šta će sa Zoranom Dragićem i Kejlebom Tarčevskim.

Zadržaće italijansko jezgro, kako u klubu ostaju Ćinćarini, Fontekijo, Abudu Abas, Serela i Davide Paskolo. Ekipi će se od prvog jula pridružiti i Alesandro Đentile, ali je pitanje šta će se sa njim dogoditi, kako je u sezoni za nama doživeo veliki pad.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke