Srbija u šampionskom ritmu, ''plus 30''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.09.2022.
22:42
Izvor: Sportske.net

Ubedljivo najbolja partija ''orlova'' od početka Evropskog prvenstva.

 EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije večeras se izdvojila na prvom mestu na tabeli Grupe D na Evrobasketu posle ubedljive pobede u Pragu nad selekcijom Finske rezultatom 100:70!

Naš nacionalni tim je sada jedini neporažen u ovoj grupi, ima sve tri pobede, drugo i treće mesto zauzimaju Poljska i Izrael sa skorom 2-1, Češka i Finska imaju 1-2, a poslednja je Holandija sa sva tri poraza u prva tri kola.

Samo u prvih nekoliko minuta selekcija Finske je brzom igrom u napadu i šutevima za tri poena uspevala da parira ''orlovima'', vodili su Finci u jednom trenutku sa 14:10, ali od tog trenutka kreće furiozna serija Pešićevih izabranika koji su najpre uzvratili trojkama Nedoviča i Kalinića, a onda su pojačali odbranu, osvajali lopte i iz čestih kontri dolazili do lakih i atraktivnih poena.

Do kraja prve četvrtine Srbija je već imala trinaest poena prednosti, bilo je 33:20, a u drugom kvartalu ta prednost je i više nego udvostrčena. 

Iako selektor Pešić večeras nije mogao da računa na Vanju Marinkovića zbog stomačnih problema, i da centri Milutinov i Ristić dugo nisu ulazili u igru, Srbija je i u tako skraćenoj rotaciji briljirala i u svim elementima igre dominirala protiv Finaca. 

Kako su ''orlovi'' igrali u napadu svedoče i čak 62 postignuta poena u prvom poluvremenu, uz 28 poena prednosti posle dvadeset minuta igre.

Malo smo se pribojavali da u nastavku ne dođe do opuštanja posle ovako velike prednosti, Finci su dobro počeli, upisali prva četiri poena u nastavku, ali Lučić i drugovi im nisu dozvolili da se značajnije približe. I ne samo to, krajem treće četvrtine razlika je prvi put prešla 30 poena u korist Srbije, a u četvrtoj su ''orloviu'' stigli i do maksimalnih ''plus 37'' - 98:61!

U finišu meča selektor Pešić je poslao na teren i Ristića, on se odmah upisao i u strelce, pa samo Milutinov uz pomenutog Marinkovića nije ulazio u igru.

Nemanja Nedović i Vasa Micić su na kraju bili najefikasniji u reprezentaciji Srbije sa po 14 poena, Nikola Jokić je imao 13 poena, 14 skokova i sedam asistencija, Kalinić takođe 13, Lučić 12 poena...

Kod Finaca bolji od ostalih bio je Markanen sa 18 postignutih poena.

Sledeći meč Srbija igra već sutra protiv Izraela, a takmičenje u grupi završiće duelom protiv Poljske u četvrtak.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke