Srećno, devojke! Ovo Evropsko prvenstvo ćemo gledati na RTS-u!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 14.06.2021.
15:37
Izvor: Beta

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je danas na Evropsko prvenstvo u Valensiju.

fiba.basketball.com
fiba.basketball.com

Povezane vesti


Srpski tim će u Valensiji braniti bronzu, osvojenu na prethodnom turniru u Beogradu. Ovogodišnje Evropsko prvenstvo je kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo, koje se igra sledeće godine u Australiji.

Kako se navodi na sajtu Saveza, selektorka Srbije Marina Maljković na put je povela 14 igračica, od kojih će dve morati da se vrate u Beograd posle PCR testiranja, a pre tehničkog sastanka u sredu.

Na put su krenule: Maja Miljković, Sonja Vasić, Saša Čadjo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Jovana Nogić, Ana Dabović, Maja Škorić, Maša Janković, Anđela Dugalić i Tina Krajišnik.

Sa ekipom su u Valensiju otputovali i predsednik KSS Predrag Danilović i potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković.

Reprezentacija Srbije takmičenje u Grupi B u La Fonteti počinje u četvrtak 17. juna od 18 časova protiv Italije. U drugom kolu Srbija će igrati u petak od 12 časova protiv Grčke, a u trećem kolu protiv Crne Gore, u nedelju takodje od 12 časova.

U Grupi A, sa kojom se ukršta Grupa B u Valensiji, su domaćin Španija, Švedska, Belorusija i Slovačka.

Utakmice preostale dve grupe igraće se u Strazburu, u Grupi C su Belgija, Turska, Slovenija i Bosna i Hercegovina, dok su u Grupi D Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska.

Prvoplasirani timovi iz sve četiri grupe direktno će se plasirati u četvrtfinale (23. jun), dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe dva dana ranije boriti za mesto medju osam najboljih.

Polufinalne utakmice, finale i mečevi za plasman igraće se 26. i 27. juna u Valensiji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke