Srpkinje preko Istanbula do EP, Ana Dabović o stresu i ponosu!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 18.11.2020.
15:44
Izvor: Tanjug

Košarkašica Srbije Ana Dabović izjavila je da ponosna na saigračice koje su izborile plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Igračica Monpeljea u razgovoru za Tanjug govorila je kako teče proces oporavka od povrede lista, kako je bilo gledati reprezentaciju u FIBA balonu u Istanblu, a govorila je i o karantinu u Francuskoj, problemima i promenama koje donela pandemija korona virusa.

"Povreda lista desila pre skoro mesec dana, a reprezentativnu pauzu sam iskoristila da budem u Srbiji i da se spremam sa Brankom Vorkapićem. Dva puta dnevno sam imala terapije, a za to mi je pomogao savez i selektorka Marina Maljković. Sada se dobro osećam, u Monpeljeu sam nastavila oporavak. Nadam se da ću se ekipi pridružiti za nekih 10-15 dana", rekla je Dabović na početku razgovora za Tanjug.

Ta povreda sprečila ju je da bude deo reprezentacije na kvalifikacionim mečevima u Turskoj, gde su izbranice Marine Maljković pobedile Litvaniju i Tursku i sa skorom 4-0 u grupi E obezbedile kartu za šampionat Evrope.

"Teško mi je palo što sam zbog povrede propustila akciju, jer je za mene reprezentacija nešto posebno. Želela sam da vidim devojke, da im poželim sreću. U dogovoru sa Marinom, koja mi uvek izlazi u susret, uradila sam test i došla na trening da ih ispratim za Istanbul. Žao mi je što nisam mogla da se družim sa njima, posebno sa Sonjom Vasić i Nevenom Jovanović".

Srbija će u Francuskoj i Španiji sledećeg leta biti u prilici da brani bronzanu medalju. Biće to peti nastup srpskih košarkašica na EP, pošto od 2013. godine nisu propustile nijedan evropski šampionat.

baner

"Gledala sam utakmice, posebno stresno mi je bilo protiv Turske. Navijala sa za njih i bila sam baš srećna i ponosna, jer sam svesna koliko su ove kvalifikacije bile teške. Kada god igramo utakmice, a pre toga imamo dva treninga, mnogo je teško. Zbog ove situacije mnoge devojke ne igraju, u nekim ligama je pauza i pored svega toga odigrale su bobreno, po čemu smo prepoznatljive. Ponosna sam na njih što smo pobedile i što smo otišle na Evropsko prvenstvo. Biće to naše peto EP i mnogo sam srećna".

Košarkašice sledeće godine očekuju EP i Olimpijske igre u mesec dana, a Dabović je upitana koliko je sadašnji sastav tima spreman da iznese veliki teret dva velika takmičenja.

"Bitno je da idemo korak po korak. Leto je daleko, pitanje je šta će biti i sa EP i sa Olimpijskim igrama. Za početak treba da mislimo na 'prozor' u februaru. Iako duži niz godina igramo u reprezentaciji i klubovima, mislim da smo trenutno u najlepšim igračkim godinama. Ne fali nam energije, a mislim da imamo želje, snage i iskustva da igramo najbolju košarku", rekla je Dabović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke