Srpski kadeti brojali do 12, Lučani imaju gol-mašinu!

Autor: Lazar Nikolić
petak 04.11.2022.
14:45
Izvor: Sportske.net

Bravo!

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Kadetska reprezentacija Srbije, momci rođeni 2006. godine i mlađi, započela je danas kvalifikacije za odlazak na naredno Evropsko prvenstvo.

"Orlići" su u prvom kolu, prve runde kvalifikacija, bili ubedljivi i savladali Gibraltar sa 12:0, što je rekordna pobeda naše selekcije.

Meč su obeležili napadač novosadske Vojvodine Lazar Jovanović koji je postigao het-trik i mladi golgeter Mladosti iz Lučana Uroš Sremčević sa četiri pogotka, iako je u igru ušao sa klupe u drugom poluvremenu.

Srbija je povela preko centarfora Čukaričkog Nikše Delibašića u sedmom minutu, da bi Joanović šest minuta kasnije udvostručio prednost "orlića". Naredna dva pogotka delo su Mihajla Cvetkovića, a svojim drugim golom na meču Delibašić je okončao prvo poluvreme.

U prvom minutu nastavka ponovo je bio strelac Jovanović i tako nagovestio svoj het-trik. Na 7:0 povisio je Zvezdin Andrija Maksimović iz penala u 66. minutu. Seriju golova pomentui Sremčević započeo je u 79. minutu, da bi tri minuta kasnije Jovanović kompletirao het-trik.

Pet minuta pre isteka 90. minuta Srbija je vodila sa 9:0, a onda je razigrani Sremčević sa tri gola u ukupno šest minuta oborio rekord i pokazao da se radi o velikom talentu.

Naredni meč u kvalifikacijama naši kadeti odigaće za tri dana protiv Kipra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke