''Srpski'' PAO preokretom srušio najvećeg rivala!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.10.2015.
21:50
Izvor: Sportske.net

Sportski događaj dana u Grčkoj bio je košarkaški derbi između Panatinaikosa i Olimpijakosa. ''Zeleni'', predvođeni Sašom Đorđevićem na klupi, uspeli su da trijumfuju, iako je Olmpijakos bolje ušao u meč.

Twitter, Panathinaikos BC
Twitter, Panathinaikos BC

Povezane vesti

U derbiju drugog kola šampionata Grčke, Đorđevićev Panatinaikos je kao domaćin savladao ekipu Olimpijakosa rezultatom 73-69.

Gosti su znatno bolje ušli u večerašnji derbi i prvu četvrtinu dobili sa ubedljivih 32:18!

Ipak, Đorđević je uspeo da već u drugoj četvrtini konsoliduje svoju ekipu, koja je polako hvatala svoj ritam igre i na poluvremenu je već bilo ''podnošljivih'' 41:43 u korist crveno-belih iz Pireja.

U nastavku, neizvesna borba, ali je PAO uspeo da napravi preokret i na kraju ostvari značajan trijumf nad najvećim rivalom.

Ključna je bila serija 9-0 u korist Panatinaikosa u poslednjoj četvrtini, za vođstvo od 67-57 na pet minuta pre kraja meča. Međutim, Spanulis i drugovi uzvraćaju svojom serijom 7-0, da bi zatim Raduljica i Pavlović vratili solidnu prednost domaćinu - 71:64.

Ni tu nije bio kraj, trojkom Spanulisa gosti nešto kasnije ponovo stižu na ''minus dva'' - 71:69, a sve dileme otklonio je Feldein, poenima sa penala za konačnih 73:69.

Feldein je na kraju bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 12 poena, Raduljica i Focis su upisali po 11, a Saša Pavlović 10 poena.  Ognjen Kuzmić je trijumfu svog tima doprineo sa osam poena i četiri skoka. U ekipi Olimpijakosa najefikasniji Printezis i Papapetru sa po 13 poena, a Nikola Milutinov je za 13 minuta upisao dva poena, uz tri uhvaćene lopte.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grobar Niksic
Monday, 19.10.2015
23:48

kako mi je milo sto se milutinov raspada neka igra jos gore ako moze jer kako rece nije imao da predje nidje nego bas u olimpijako pa sad kad si tamo ova dva poena ti bila najvise sto ces postici