"Srpski Zoro" Avramović povukao kad je bilo najteže, "orlovi" slavili u Slovačkoj!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 28.02.2022.
19:34
Izvor: Sportske.net

Srbija izbegla dramu u finišu.

KSS
KSS

Povezane vesti

Košarkaši Srbije savladali su kao gosti Slovačku rezultatom 71:63 (16:26, 15:18, 22:16, 10:11) u četvrtom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

"Orlovi" su se poprilično namučili u Levicama, pa je postojala i bojazan da će se ući u neizvesnu završnicu, ali na kraju Srbija je ostvarila veoma bitnu pobedu.

Izabranici Svetislava Pešića odlično su otvorili meč i sredinom prve deonice već stekli dvocifrenu prednost.

Prednjačio je veoma dobri Nikola Jović, igrom ga je pratio Dušan Ristić, da bi u drugoj deonici usledio blagi pad igre "orlova".

Dvema trojkama Boriša Simanić držao je Srbiju u igri, kod Slovaka istakao se Dolezaj i Bordžijanski, ali je naš tim poenima raspoloženog Alekse Avramovića na kraju uspeo da vrati dvocifrenu prednost, pristojnih "plus 12".

Zaigrali su Slovaci dosta bolje u nastavku meča, Brodžijanski i Dolezaj bili su konstantna opasnost po "orlove" čija se prednost "istopila" u većoj meri.

Neizvesnije je bilo u poslednjoj četvrtini, ali su naši košarkaši predvođeni sjajnim Avramovićem koji je nosio zaštitnu masku zbog povrede ipak uspeli da odole i ostvare veoma važan trijumf pred nastavak kvalifikacija.

Srbija se ovom pobedom plasirala u drugu rundu kvalifikacija pošto je obezbedila jedno od prva tri mesta u grupi.

Košarkaš Partizana ubacio je 24 poena, na to je dodao još četiri skoka i dve asistencije. Jović je postigao 13 poena uz šest asistencija i tri skoka.

U Slovačkoj, Brodžijanski i Dolezaj postigli su po 17, dok je Korner ubacio 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke