Šta ''Grobari'' misle o Zvezdinom plasmanu u ''Top 8''?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.04.2016.
09:40
Izvor: Sportske.net, Sport

Odgovor na ovo pitanje zanima jednu od legendi Crvene zvezde...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, reprezentativac naše zemlje, a potom i predsednik KSS Dragan Kapičić oduševljen je rezultatom koji je Zvezda napravila ove sezone u Evroligi.

Plasman među osam najboljih u Evropi je istorijski uspeh za beogradske crveno-bele, a Kapičić u izjavi za ''Sport'' izražava nadu da je i navijačima Partizana drago zbog toga.

''Veliki je ovo rezultat, Zvezda je ispunila sve naše želje, ne samo njenih navijača, nego i svih ljubitelja košarke. Nadam se i da navijači Partizana vide ovaj rezultat kao uspeh cele srpske košarke'', poručio je Kapičić.

On naglašava da je Zvezda potvrdila ove sezone da je sjajan tim.

''Imala je i malo sreće, ali je bila i najuspešnija kada je bilo najteže. Sve ovo što se događa je prava slika i prilika sadašnje Crvene zvezde'',
dodao je Kapičić.

Oduševljen je i nekadašnji trener Zvezde, ali i Partizana Vladislav Lale Lučić.

''Košarkaši Crvene zvezde su klupski ponos, ali i ponos Srbije! Od gubitnika do dobitnika, sve su pregrmeli! To je dokaz da Zvezda ima tim sa velikom perspektivom, od koga se mogu očekivati još bolji rezultati'',
zaključio je Lučić.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 04.04.2016
17:15

Mozete jedino videti toliko puta upotrebljenu matricu: reakcionarna omladina, prikriveni ravnogorci koji se sami bore protiv drzave i sistema. Dobro poznata propaganda.

avatar
Monday, 04.04.2016
17:09

A kakvo je to zapravo vreme bilo? Bilo je takvo da je ta Zvezda 10 godina vladala nasom kosarkom i dovodila najbolje igrace. Rekose u seriji da nisu imali ni za patike, ni za odela. Cak ni za hranu. Ali su zato doveli ni manje ni vise nego osnivaca KK Zadar i jednu od najvecih legendi hrvatske kosarke Tulia Roklicera . U isto vreme doveli su i najboljeg vojvodjanskog kosarkasa Ladislava Demsara. Doveden je odmah posle drzavnog prvenstva na kojem je Demsar kao clan svog Edjsega bio ubedljivo najbolji strelac prvenstva. Postavlja se pitanje kako je moguce da cetvorica reakcionarnih momaka koji nisu imali sta da jedu, dovode najbolje jugoslovenske igrace. Nasuprot njima, u tom Partizanu ‘’ iza kojeg je stajala drzava i koji su imali za obucu i odecu’’ igrali su: Kostic, Stojicevic, Jovanovic(koji je bio i odbojkas Partizana), Kovacevic(koji je bio i hokejas Partizana), Miladinovic, Marjanovic, Muncan, Arneric(otac Nede Arneric), kasnije je doveden i Loci iz Zrenjanina. U filmu i seriji glavne protagoniste nazivaju burzujcicima, beogradskim mangupima (od njih cetvorice samo je jedan rodjeni Beogradjanin!) koji mrze vlast, komunizam i koji su se okupili spontano pa krenuli da prave teren. Spontano ipak nisu jer su od gradskog komiteta SKOJ-a zajedno sa odbojkaskom sekcijom dobili zgradu i devastirane terene predratnog bob kluba na Malom Kalemegdanu. Jel znate ko im je obnovio terene? U filmu kazu Nebojsa, onaj Tirke i ostale devojcice i decaci. E pa nece biti. Terene im je pravila gradjevinska firma Komgrap (osnovana iste 1945.godine od strane komunistickog rezima. Pun naziv je bio Komunalno građevinsko preduzeće grada Beograda-Komgrap).nNaravno da ovo u filmu i u seriji necete videti. Kao sto necete videti ni Batu Aksentijevica koji je bio alfa i omega Zvezde tih godina. Necete videti ni celu udbasku ekipu oko njih.

avatar
Monday, 04.04.2016
17:08

Posebna prica je Bora Stankovic. Srceparajuci je prizor kada Bora na poluvremenu utakmice odlucuje da ipak zaigra u svojoj Zvezdi. Medjutim, postoji samo jedna sitnica - za vreme tog finala Bora je igrao za beogradski Zeleznicar! Covek je godinu i po dana ranije iz Zvezde presao u Zeleznicar i nema nikakve veze sa tom utakmicom. Propaganda ide toliko daleko da Stankovica prestavljaju kao igraca koji iz ideoloskih razloga nije zeleo da igra a on je za Zvezdu nastupao jos na prvom drzavnom prvenstvu 1946.godine.nPoentu cele propagande nije tesko razumeti. Potrebno je jos jednom Zvezdu predstaviti kao narodni otpor vlasti, kao nesto sto se bori i pobedjuje antinarodno zlo u vidu Partizana. Ekipa ovog projekta, mora se priznati, sve je to lepo upakovala u jednu bajku. U tom cilju idu i sledece replike. Posle utakmice finala zvezdina omladina slavi titulu a onda porucnik JNA dolazi i urucuje poziv igracima da prelaze u Partizan(vec smo pokazali o kakvoj se lazi radi!). Sledi melodramaticni prizor, porucnik galami: ‘’Pusticemo neku zvezdu da se z*sa vojnim klubom!’’ Omladina je zabezeknuta, pita se kako je to moguce, kakva su to vremena. U poluvremenu utakmice nailazimo na jos jedan nadahnut govor: “ Iza njih stoji drzava a iza nas niko. Mi smo Zvezda.” n

avatar
Monday, 04.04.2016
17:08

O kakvoj propagandi se radi najbolje govore sledece cinjenice: Aleksandar Nikolic nije presao u Partizan posle te utakmice! Profesor Nikolic je u prvoj posleratnoj sezoni drzavnog prvenstva igrao za Partizan a onda je vec sledece sezone iz Partizana presao u Crvenu zvezdu i vise se nikada nije vratio u Partizan! Pre te prve sezone, u julu 1945.(znaci pre nego sto je osnovan Partizan) odigrano je nezvanicno drzavno prvenstvo u Subotici. Nikolic je bio clan ekipe Jugoslovenske armije koja je u finalu pobedila ekipu Srbije(u kojoj su igrali igraci Crvene zvezde) rezultatom 21:16. nSlican slucaj je i sa Radomirom Saperom koji u filmu, posle te utakmice prelazi u Partizan. Ponovo se radi o neistini. Saper je u Partizanu igrao od 1946 do 1953 godine. Ni u jednoj jedinoj, zvanicnoj sezoni, Saper nije igrao za Zvezdu! Kojim silama je ekipi filma uspelo da Sapera 1949. posalju u Zvezdu pa ga onda nateraju u Partizan pitanje je za eksperta Romcevica.n

avatar
Red Star
Monday, 04.04.2016
19:37

Prepisivati tekst sa grobarskih sajtova je svakako vrhunac istinoljublja. Ja tebi ne bi zabrani da pises, cak sta vise, sto vise komentara vise zabave. Takvi kao ti su u srednjem veku imali bitno mesto na dvorovima. Ti meni pricas o kredibilitetu.

avatar
Monday, 04.04.2016
19:51

* To na sta aludiras. Stvarno treba da te bude sramota, neko vreme si odavao bar privid kakve-takve objektivnosti, a sada predstavljas jednog od najgorih medju vama. Vi ste apsolutni kraljevi manipulacije, falsikovanja i spinovanja sto je odavno notorna cinjenica, sta ti vise hoces, covece Boziji, koji dokaz?!

avatar
Monday, 04.04.2016
19:47

Naravno, ja bih u to vreme bio dozivotni kralj, a ti ne bi bio cak ni na sta aludiras jer ne bi imao pristup dvoru kao nedostojan:) Sta ovde nije tacno?

avatar
Monday, 04.04.2016
17:08

Film cije su projekcije u bioskopskim salama navijaci Partizana napustali vec posle pola sata. U poslednje vreme imamo priliku da pratimo i seriju, koja kao i film obiluje neistinama, izmisljenim dogadjajima i proizvoljnim tvrdnjama. Uostalom, sta se drugo moglo ocekivati od okorelog ci*ana Nebojse Romcevica i “Ona voli Zvezdu” Gordana Mihica. O Darku Bajicu, najcuvenijem Partizanovcu na papiru, nema potrebe posebno pisati. nIstina je ipak drugacija od vidjenog u ovom projektu i ne treba je precutati. U filmu gledamo utakmicu drzavnog prvenstva iz 1949. godine posle koje vojne vlasti teraju Nikolica i Sapera da predju u Partizan. Inace to je i prvi prvenstveni veciti derbi, odigran 25. juna 1949 godine. Pre toga su se prvenstva igrala po turnirskom sistemu.

avatar
kizito
Tuesday, 05.04.2016
15:10

Hajde lagano kuci u Zagreb.Muka mi je od ovih tekstova.

avatar
Tuesday, 05.04.2016
16:54

Ti idi tamo svojoj kuci slobodno. Naravno da ti je muka jer istina ne prija, a nemoj da sam te vise video da pises takve stvari jer si ovde niko i nista.

avatar
Partibrejker
Monday, 04.04.2016
14:21

Kada navijaci Sitija budu ponosni na rezultate Junajteda,ili Barse na rezultate Reala,ili Seltika na rezultate Rendersa,Boke na rezultate Rivera,Olimpijakosa na rezultate PAO-a....Klupsko i nacionalno je ne spojivo.Neka se javi jedan pravi navijac Zvezde koji se radovao Kecmanovoj trojci u Zagrebu.Pa zasto se onda Fener nije sklonio Efesu?Najveci rival Partizana je Zvezda i obratno,a ne neki strani klub.Navijaci Boke su izasli na ulice da slave kada je River ispao iz lige.Sta mislite za koga navijaju navijaci Sitija kada igraju Junajted i Bajern,iako igraju sa Nemackim klubom.Ovakav vid rivalstva je redak u svetu i treba da ga negujemo,koliko god nekima to izgledalo izopaceno.Uvek cu navijati protiv Zvezde,ili onih koji se predstavljaju kao Zvezda,i postovati one Zvezdase koji ce navijati protiv Nas kao prave navijace.Ko razume shvatice,a ko ne neka ide da komentarise Blic Zenu.

avatar
Red Star
Monday, 04.04.2016
15:20

Apsolutno se slazem ne raduju me uspesi partizana i uvek navijam protiv partizana ali nikada necu ni da unizavam i srozavam ono sto ste postigli.

avatar
Budimo.ljudi
Monday, 04.04.2016
11:34

Nek im je sa srećom

avatar
Monday, 04.04.2016
11:04

Sta misle grobari, a onda izjava Kapicica? Zar je to tako nebitna licnost da mora na ovakav nacin da se manme citaoci? I izjava Lucica? Jer on Grobari ili nekadasnji kapiten Partizana?

avatar
Monday, 04.04.2016
10:05

Evroligu da osvojis, ti i dalje ne postojis!

avatar
partizan igokea zg
Monday, 04.04.2016
13:25

Od 2007 godine, partizan ne postoji. Postoji samo partizan Igokea.

avatar
Monday, 04.04.2016
17:04
avatar
Alex DeLarge
Monday, 04.04.2016
13:29

Kako ne postoji? Je l' meni zabranjeno da navijam za CZT?

avatar
azor ahai again
Monday, 04.04.2016
09:48

a sta misle grobari ?pa nista ...nabili se u rupe i igraju letnju ligu

avatar
Bato C.
Monday, 04.04.2016
10:24

Vidim da imas veliko iskustvo u tome!

avatar
Petar Petar
Monday, 04.04.2016
13:03

Sta da ti pricamo, znas kakto to vec ide. Vi ceo zivot provedoste po rupama, ko krtice neke.