Šta je Zvezdi presudilo u Istanbulu? Obradović i Gavrilović imaju objašnjenja

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.03.2020.
08:22
Izvor: Sportske.net

Bila je Zvezda blizu trijumfa, malo je nedostajalo.

EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO
EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde doiveli su i sedamnaesti poraz u Evroligi ove sezone, sinoć su poraženi od Fenerbahčea u Istanbulu sa 66:63, a posle meča su svoje utiske izneli treneri obe ekipe.

Željko Obradović smatra da je Fenerbahče ovaj meč dobio zahvaljujući jednom ključnom ofanzivnom skoku.

''Za nas je večerašnja utakmica protiv Zvezde bila veoma važna, kao i sve ostale do kraja. Ako gledate kako stoje stvari na tabeli Evrolige, videćete da će se mnogo timova boriti do kraja za plasman u plej-of.

Večeras smo se suočili sa timom koji nas je pobedio u Beogradu, sa drugačijim rosterom i stručnim štabom. Zaista mi je žao što gospodin Šakota večeras nije bio ovde i želim mu sve najbolje. Stvarno smo igralui mnogo bolhje u prvom poluvremenu, a u drugom je naša reakcija bila spora. Na kraju smo pobedili zbog jednog ofanzivnog skoka koji smo imali. Čestitanm Zvezdi, ali i mojim igračima, ovo je bila zaista važna utakmica za nas'', istakao je Obradović.

Pomoćni trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović koji je ponovo vodio ekipu u odsustvu Dragana Šakote razloge poraza vidi u boljoj odbrani domaćina.

''Želeo bih da čestitam ekipi Fenerbahčea na dobroj igri. Teška utakmica za obe ekipe. Fenerbahče je bio na visokom nivou u defanzivi, pogotovo u drugom poluvremenu. Pobednika je odlučila njihova odbrana u poslednjih minut-dva utakmice. Mi smo bili dobri u skoku, ali smo bili loši u šutu za tri poena. Na kraju je presudila defanziva domaćina'', istakao je Gavrilović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke