Šta li je Radonjić rekao igračima u poluvremenu?! PAO od -15 do +24!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.01.2023.
22:52
Izvor: Sportske.net

Neverovatan preokret u Atini.

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Košarkaši Panatinaikosa su ostvarili osmu pobedu ove sezone u Evroligi, pošto su večeras na svom terenu u OAKA Areni savladali ekipu Žalgirisa sa 89:65.

Posle svega se stiče utisak kao da su igrne dve utakmice - jedna u kojoj je Žalgiris bio znatno bolji, pa druga u kojoj je Panatinaikos uzvratio ''sa kamatom''!

S obzirom da je Panatinaikos izgubio četiri od pet poslednjih utakmica u Evroligi, a da je Žalgiris vezao četiri pobede u nizu, rezultat 27:42 na poluvremenu nagoveštavao je nastavak tog trenda. Razočarani navijači Panatinaikosa su svoj tim zvižducima ispratili u svlačionicu posle 20 minuta igre, ali u nastavku kao da su na teren izašla neka potpuno različita dva tima.

Šta je Dejan Radonjić rekao svojim igračima u poluvremenu, verovatno će otkriti na pres konferenciji, ali u svakom slučaju ekipa Panatinaikosa je od treće četvrtine igrala kao u transu. Pogotovo Peris Li.

Čak 17 poena postigao je Li u trećoj četvrtini i upravo njegovom trojkom Panatinaikos je poveo sa 54:52 na tri minuta pre kraja treće deonice.

dva minuta kasnije trojku je pogodio i Nejt Volters za ''plus četiri'' u korist Atinjana - 60:56.

Tu se domaći nisu zaustavili i do kraja trećeg kvartala su stigli i do šest poena razlike - 64:58.

Dakle, ovaj deo igre Panatinaikos je rešio u svoju korist rezultatom 37:16, a Peris Li je sam postigao više poena (17) nego cela ekipa Žalgirisa u ovih deset minuta.

Već početkom četvrte deonice ekipa Dejana Radonjića je stekla i dvocifrenu prrednost, a gostima ništa nije polazilo za rukom.

To koristi fantastični Li da svojom novom trojkom donese i 16 poena prednosti Atinjanima - 74:58.

Ubrzo je ta razlika prešla i 20 poena u korist domaćina i sredinom poslednje četvrtine ova utakmica je bila rešena.

Ako na kraju računamo samo drugo poluvreme, rezultat u tom delu igre je neverovatnih 62:23 za Panatinaikos!

Atinjani sada imaju skor 8-13, a Žalgiris je sada na 12-9.

Peris Li je na kraju bio najefikasniji u Panatinaikosu sa 24 poena (trojke 5/6), Ponitka i Bejkon su upisali po 13. Kod gostiju Smits jedini sa dvocifrenim učinkom - 11 poena i pet skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke