Šta posle Makabija? Top 8 za Zvezdu više nije ''nemoguća misija''?

Autor: Darko Mitrović
petak 06.03.2020.
22:03
Izvor: Sportske.net

Pre svega odličnom igrom crveno-beli su ponovo podgrejali nade da bi ovo proleće u Evroligi moglo i duže da potraje.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Zvezdinoj seriji poraza u Evroligi večeras je došao kraj.

Bili su crveno-beli veoma blizu da tu seriju prekinu i pre par dana u Istanbulu protiv Fenerbahčea, ali večeras pred svojim navijačima nisu Makabiju dali ''ni gram nade''.

Zvezda je protiv ''Ponosa Izraela'' slavila sa 92:76, što joj je 11. pobeda u tekućoj sezoni Evrolige, čime je ujedno i povratila šanse za plasman u četvrtfinale.

Naravno, neće biti nimalo lako, mnogo je kandidata, niko se neće tek tako predati, ali posle ovako dobre partije poput ove večerašnje protiv Makabija, koji je jedan od najboljih evroligaških timova ove sezone, Zvezda je pokazala da ima čemu da se nada.

Ako pogledamo tabelu, vidimo, na primer, da sedmoplasirani Himki ima samo dve pobede više od Zvezde, na šest kola pre kraja.

Šta sad sledi?

Pre svega, jedno od najtežih gostovanja, protiv Reala u Madridu, ali potom i nešto lakši raspored. U 30. kolu Zvezda će dočekati Milano, potom putuje u Atinu na duel sa Olimpijakosom, a onda u Beograd dolazi ruski Zenit.

U poslednja dva kola, Zvezda gostuje Bajernu i Valensiji.

Uz neku seriju od pet pobeda, za šta je Zvezda pokazala da ima kvalitet, crveno-beli bi na kraju imali skor 16-18, pa ako već pominjemo Himki, ruski tim istovremeno ne bi trebalo da ima više od tri pobede. Njih do kraja čekaju i dueli sa Barselonom, Efesom, gostovanje Panatinaikosu, pa nisu nedostižni.

Nije nedostižan ni osmoplasirani Fenerbahče, koji i dalje igra promenljivo, daleko od nivoa igara iz prethodnih nekoliko sezona. Oni će imati teške duele sa Panatinaikosom u Istanbulu, sa CSKA, Olimpijakosom, sa Žalgirisom u Kaunasu, Bajernom u Minhenu, na kraju će na megdan i gradskom rivalu Efesu...

Milano, Olimpijakos, Žalgiris i Valensija imaju samo pobedu više od Zvezde, što uz malo sreće sve može da se nadoknadi.

U svakom slučaju, navijači Zvezde od večeras imaju mnogo više razloga za optimizam.
-
baner
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
HCB
Saturday, 07.03.2020
11:43

Да а ових десет тимова испред одустају од такмичења! Маните се подгревање.

avatar
peca
Saturday, 07.03.2020
09:04

Kakav navijacki tekst!?Neverovatno koliko zvezdasenja!
Onaj tim ima samo dve pobede vise!Ha ha!Samo pet pobeda u nizu treba Zvezdi a za to eto odjednom ima kvalitet.Uvek isto!Cim dodje jedna pobeda osvoji zvezda Euroligu...

avatar
Rio48
Saturday, 07.03.2020
08:37

Najludji scenario bi bio da Valensija i Zvezda odlucuju u direktnom okrsaju ko ce biti 8, a da Partizan do tada obezbedi finale Evrokupa. Za koga bi Grobari navijali u toj tekmi, kada se zna da ako Valensija udje u Top8 samo osvajac Evrokupa ide dogodine u Evroligu? E to bi bila blesava situacija.

avatar
BenkovackiManitas31*
Saturday, 07.03.2020
01:02

Ovo je najjaca Evroliga u istoriji kosarke tako da ce biti jako tesko stici tu osmu poziciju ali ako moze neko to je Zvezda

avatar
paok
Saturday, 07.03.2020
02:24

Mozete mozda i Efes stici, probajte.

avatar
paok
Sunday, 08.03.2020
15:59

Pa sto ste igrali to prosle godine, nije vas nije terao. Pardon kad je sve buranija kako nista osvojili

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 08.03.2020
13:52

Tesko, da je tu Huventud, Kinder i ta boranija onda bez problema

avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 06.03.2020
23:42

Mi smo izgleda ove sezone propustili svoje sanse na utakmicama kuci sto je neverovatna stvar,stvorio se taj losi vajb jos od pocetka sezone i sve je islo u pogresnom smeru,a i Coviceva trvdoglavost opste poznata stvar,plus Tomic, plus navijaci koji ne dolaze jer nemaju koristi od njega samog,udario tuk na luk.Tako da najvecu odgovornost sto nemamo vise pobeda treba traziti tu i u konstatnoj losoj atmosferi,shodno tome i ja kao najveci kriticar shvatam da ovi igraci nisu ni moglu vise u ovim uslovima,nazalost ali tako je.

avatar
elixx.me
Friday, 06.03.2020
23:26

Po ovom tekstu mogli bi da zakljucimo i da Efes nije nedostizan