Šta se ovo dešava u Italiji - Virtus prokockao ''plus 24'', Armani izgubio od ''fenjeraša''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.01.2023.
22:39
Izvor: Sportske.net

Italijanska liga postaje sve zanimljivija.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaški vikend u Italiji obeležili su porazi tamošnjih evroligaša i vodećih ekipa na tabeli - Virtusa iz Bolonje i Armanija iz Milana.

Virtus je danas gostovao ekipi Brindizija i u dramatičnoj završnici je poražen za 78:77, što mu je četvrti poraz u šesnaest odigranih kola italijanske Lige A.

Prosto je neverovatno šta se Virtusu dogodilo u ovoj utakmici, s obzirom da je pred kraj treće četvrtine imao čak 24 poena prednosti - 67:43!

Ali, onda je domaćin krenuo na sve ili ništa i iskoristio opuštanje favorita, pa je poslednju četvrtinu dobio sa neverovatnih 31:10 i došao do senzacionalne pobede. Brindiziju je ovo sedma pobeda i nalazi se na devetom mestu na tabeli.

Nik Perkins je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 18 poena. Virtus je nastupio bez Miloša Teodosića, a najefikasniji u gostujućem timu bio je Odželej sa 20 poena i sedam skokova.

A šta tek reći za ekipu Armanija, koja je poražena pod poslednjeplasirane Ređane sa 73:68?!

I za Armani je ovo tek četvrti poraz, ali svakako poraz koji se najmanje očekivao, s obzirom da je Ređana do večeras imala samo četiri pobede.

Imala je Ređana i 14 poena prednosti krajem treće četvrtine, Armani je uspeo da u finišu uhvati priključak, ali ne i da dođe do preokreta.

Olisevičijus i Senglin su sa po 14 poena predvodili domaće, a Armaniju nije bio dovoljan raspoloženi Dejvis sa 22 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke