Šta se to "kuva" u Boston Seltiksima?!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 22.02.2017.
14:02
Izvor: Sportske.net

Uskoro se završava rok za razmene u NBA ligi, a u poslednjim satima najaktivniji su Boston Seltiksi. Neka velika imena su u pitanju, pa da počnemo...

EPA/CJ GUNTHER
EPA/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Boston Seltiksi spremaju neko iznenađenje, to je sasvim jasno, ostaje da vidimo da li će uspeti i da ga sprovedu u delo.

Sve je počelo sa "tvitom" najboljeg igrača te franšize Ajzee Tomasa, koji je ponovio ono što je uradio kada je u ekipu Breda Stivensa stigao Al Horford.

"Tvitnuo" je Tomas jedan "emodži" koji je takođe na "Tviteru" objavio kada mu je saigrač postao Horford.

Odmah se pretpostavilo da se radi o nekoj novoj, velikoj akviziciji Seltiksa, te je krenulo sa spekulacijama.

Najpre je Andre Dramond ponovio pomenuti "tvit", da bi kasnije popuralni Dre promenio svoju sliku na popularnoj društvenoj mreži. Centar Pistonsa je stavio sliku na kojoj maše publici u dvorani u Detroitu, te su mnogi sve to protumačili kao moguć prelazak Dramonda međ' "Kelte".

Dramond Tviter

Druga priča koja se pojavila u medijima, a vezana je za Seltikse, naravno je povezana i sa Melom Entonijem. Bivši košarkaš Denvera je na izlaznim vratima "MSG-a", te se spekuliše da bi karijeru mogao da nastavi u Bostonu.

Ipak, u to je teško poverovati. Melo najpre ima klauzulu u ugovoru koja zabranjuje Niksima da ga trejduju, a i ako bi svojevoljno odustao od te klauzule, pitanje je šta bi Seltiksi bili spremni da ponude.

Niksi se nadaju da bi od Bostona mogli da dobiju pravo na pika Bruklin Netsa, sve očiglednije i prvog pika na predstojećem draftu, koji je u posedu "Kelta" još od Pirs-Garnet trejda.

Ipak, u najtrofejnijoj NBA franšizi svih vremena, nisu spremni da se tako visokog pika odreknu zbog košarkaša u poznim igračim godinama, koji pritom ima i visoka primanja.

Carmelo Anthony Kent Bazemore Entoni Bejzmor
Foto: Beta/AP Photo/Mary Altaffer

Treća opcija o kojoj se razmatralo prethodnih dana je razmena "Kelta" sa El Ej Klipersima.

Naime, u Bostonu bi voleli da vide Blejka Grifina, koji na kraju sezone može da postane i slobodan igrač, ali problem u čitavoj priči predstavljaju zahtevi Doka Riversa.

Trener Klipersa u zamenu za Grifina traži Džeja Kraudera, pika druge runde na narednom draftu i jednog od bekova Seltiksa, Markusa Smarta ili Ejverija Bredlija.

U Bostonu nisu spremni za takav trejd, te je malo verovatno da Grifina u nastavku sezone gledamo u zelenom dresu. Ali, ne treba otpisati ni ovu mogućnost, kako smo svi videli da je Bugi Kazins uprkos svemu napustio Kingse u zamenu za dva solidna i jednog talentovanog beka, kao i par pikova.

Griffin Thomas Horford
Foto: screenshot - Instagram.com/bleacherreport

Poslednje spekulacije vezane za Seltikse i kraj roka za razmene, govore o interesovanju "Kelta" za Džimija Batlera i Pola Džordža.

Iako deluje nestvarno, kao što smo rekli ništa ne treba otpisati. Bilo je priče da je Indijana rešena da tim gradi oko Majlsa Tarnera, te da bi Džordža mogli da iskoriste i Tarneru dovedu partnera u vidu Bruka Lopeza, ali je sve izvesnije da se to neće dogoditi.

Što se tiče Batlera, teško je zamisliti da će ga Bulsi pustiti, od kako su se odrekli Rouza, Balter je postao glavni igrač u ekipi, te je malo verovatno da će ponovo menjati filozofiju.

Paul George Pol Dzordz Jimmy Butler Džimi Batler
Foto: EPA/TANNEN MAURY

Sve u svemu, gde ima dima ima i vatre, videćemo da li će Seltiksi uspeti da dovedu neko veliko ime do kraja roka za razmene, koji se završava sutra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Padinjak21
Wednesday, 22.02.2017
18:27

Boston je veoma dobra ekipa, ako bi mogli da dovedu nekog od pomenutih ali da se ne odreknu nekog od bitnijih igraca, mogu da budu konkurenti klivlendu na istoku. Drummond i Al bi bili vrhunski tandem pod kosem.

avatar
bagra
Wednesday, 22.02.2017
16:58

Ako boton,dovede jos nekoga bice jos pakleniji nego sada.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 22.02.2017
15:46

Boston vec ima skroz dobru ekipu,a jos bas mladu,tako da im pikovi ne trebaju vec neki igrac,a da ne daju svoje

avatar
Madridista
Wednesday, 22.02.2017
17:04

Sa dramondom su sigurno ravnipravni u borbi za titulu