Stefov povratak, klupa šampiona sjajna, Kingsi konačno pobedili u Dalasu!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 04.03.2016.
08:50
Izvor: Sportske.net

Derbi pripao Voriorsima, klupa napravila razliku. San Antonio u finišu slomio Pelikanse, Bobiju ni mrvice. U Teksasu, istorija!

BETA/AP Photo/Kathy Willens
BETA/AP Photo/Kathy Willens

Povezane vesti

Novo veče, novi rekord za Voriorse. Stigli su, računajući i prošlu sezonu do 44. pobede u nizu u svojoj "Orakl Areni". Stef Kari se vratio posle lakše pobede, ubacio 33 poena u derbiju protiv nimalo naivne Oklahome.

Nije bio na svojim uobičajenim standardima za tri poena, šutirao je 5 od 15, ali je klupa Golden Stejta preolomila. Odlična rola za Šouna Livingstona koji je ubacio 11 poena i imao 8 asistencija, on i Mariz Spejts su penima na startu poslednjeg perioda pomogli da se domaćin odlepi.

Kevin Durant je ubacio 32 poena, imao 10 skokova, asistencija mu je nedostajala za tripl-dabl. Doduše, izgubio je 9 lopti, što nije najviše u sezoni, protiv Kingsa je u decembru napravio dvocifren broj grešaka.

Inače, Voriorsi jure Džordanov Čikago ne samo po broju pobeda ukupno u sezoni, nego i u nizu trijumfa kod kuće. Zanimljivo, za taj šampionski tim Bulsa igrao je i sadašnji trener Golden Stejta, Stiv Ker koji se ne seća.

"Nemam pojma, iskreno, bilo je to pre 20 godina, koga briga", kaže kouč Voriorsa koje u nedelju čeka verovatno lak posao protiv Lejkersa u gostima. Sledeća stanica za Tander je Milvoki.

Inače, Kari je publku podigao na noge jednim prodorom protiv Duranta, za koga se priča da bi mogao da mu bude saigrač naredne sezone.



San Antonio je ubrzao u finišu protiv Pelikansa, domaćin nije mogao da prati. U meču u kome su odbrane dominirale, Kavi Leonard je bio prevaga sa 30 poena za San Antonio koji je dobio sedmi meč u nizu. Na drugoj strani Dejvis 17 poena i 13 skokova. LaMarkus Oldridž je dao 26 poena za Sparse koji su serijom 12:0 u finišu završili posao.

Bobi Marjanović je meč presedeo na klupi.

Sakramento je napisao istoriju u Dalasu. Jer, kako drugačije nazvati činjenicu da su posle 22 uzastopna poraza u ovom gradu konačno slavili protiv Mavsa. Radžon Rondo se osvetio, zviždali su mu i vređali ga prilikom svakog kontakta sa loptom, pleja Kingsa je to inspirisalo. Najbolji asistent lige koji je imao neuspešnu epizodu u Dalasu je uz 18 poena imao i 12 asistencija, dok je Kazins dodao 22 poena i 13 skokova.

Podsetimo, Rondo se u plej ofu protiv Hjustona zakačio sa trenerom Rik Karlajlom posle čega je eliminisan iz tima.

Ovo je prva pobeda Sakramenta u Dalasu posle 2003. godine. Bili su već blizu ove sezone kada im je presudio Deron Vilijams sa sirenom u produžetku. I sada su se uplašili trijumfa, ispustili veliku prednost, ali nekako sačuvali pobedu.

Sansi su bili lak plen za Hit na Floridi. Dvejn Vejd je ubacio 27, Dragić 25 poena pa je neizvesnost izostala. Očajni Feniks se lako predao, nisu ni vodili u svom 17. porazu u nizu na gostujućim terenima. Mirza Teletović je ubacio 11 poena za goste iz Arizone, dok je ruki sa Kentakija inače 13-ti pik drafta Devin Buker brojao do 34, jedna od retkih svetlih tačaka Feniksa ove sezone. Za njega ovo je rekord karijere.

Rezultati:

Majami - Feniks 108:92
Dalas - Sakramento 101:104
Nju Orleans - San Antonio 86:94
Golden Stejt - Oklahoma 121:106

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke