Šteta - Partizan "ispustio" pobedu u tri minuta

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.10.2017.
21:45
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana pretrpeli su drugi poraz u Evrokupu, pošto su večeras pali u završnici meča sa Lijetuvos Ritasom.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Nešto manje od dve godine čekali su navijači Partizana da njihova ekipa ponovo u "Pioniru" odigra meč u jednom od dva najkvalitetnija evropska takmičenja.

Poslednji put Partizan je igrao u "Pioniru" utakmicu Evrokupa 10. decembra 2015. godine kada je tim koji je predvodio Duško Vujošević savladao Volgograd rezultatom 84:70.

Večeras su crno-beli u okviru 2. kola Grupe C ugostili Lijetuvos Ritas koji je u jako interesantnoj utakmici uspeo da savlada Partizan.

Litvanski sastav slavio je rezultatom 91:80 (15:17, 24:26, 21:19, 31:18) pošto je u završnici poslednjeg kvartala iskoristio neiskustvo ekipe Miroslava Nikolića i trojkama prelomio utakmicu.

Crno-beli su odlično otvorili duel u "Pioniru", poveli su rezultatom 8:0 a neposredno posle tajm-auta gostuju imali su devet poena prednosti (11:2) što je bila najveća razlika do koje su stigli na večerašnjem meču.

Tokom druge četvrtine obe ekipe su imale po dve serije ali je Partizan na odmor otišao sa prednošću od četiri poena.

Zahvaljujući Patriku Mileru koji je na utakmicu stigao sa uviđaja posle saobraćajke koju je imao na ulicama Beograda Partizan je uspeo da održi vođstvo u trećoj četvrtini ali je pobedu ispustio u samoj završnici.

Poslednja tri minuta bila su ključna za konačan ishod utakmice u "Pioniru" jer je u tim momentima Lijetuvos Ritas došao do poena van linije 6,75 a Partizan nije imao odgovor na rafalnu paljbu gostujućeg tima.

Ekipu Rimasa Kurtinaitisa do prve pobede u Evrokupu predvodili su Rokas Giedraitis sa 28 poena i 7 skokova, a pratio ga je Lukas Mavrokefalidis sa 26 poena i 6 skokova.

Partizan je večeras odigrao verovatno najbolju utakmicu od početka sezone i nema sumnje da će dolaskom Samarda Samjuelasa i crno-beli nastaviti da napreduju na svim poljima.

Patrika Milera (24 pts) nije imao ko da isprati u drugom poluvremenu i može se reći da je to uzrok drugo poraza koji su crno-beli pretrpeli u Evrokupu. Najdžel Vilijams-Gos uspeo je da dođe do dvocifrenog učinka (11 pts, 6 as) ali dvojica stranaca nisu bila dovoljna da se iznese čitav meč.

Miroslav Nikolić posle svega može da bude zadovoljan uprkos porazu jer ovakvo izdanje hrabri pred nastavak takmičenja u ABA ligi koja će Partizanu biti prioritet u tekućoj sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke