Strašni Vestbruk, Lukinih 19!

Autor: Boris Jovanović
subota 17.04.2021.
09:19
Izvor: Sportske.net

Vašington je za izbegavanje, Embid će se tek razgalamiti, Dončić izjednačio rekord, ali bi ga menjao za pobedu!

AP Photo/Nick Wass
AP Photo/Nick Wass

Povezane vesti

Nakon što je Donovan Mičel povredio zglob, Juta je pojačala odbranu i nastavila da pobeđuje kod kuće. Prve vesti su dobre, najbolji igrač "Džezera" nije teže povređen, ali će sigurno propustiti par mečeva. Klarkson je sa par šuteva istopio prednost Pejsersa, posle Indijana nije mogla da odgovori. Gober se razmahao 13 poena, 23 skoka, imao je četiri blokade u nastavku. Bogdanović je dirigovao napadom sa 24 koša, pa je pobeda ostala u "Slanoj državi".

Detroit je na krilima 29 poena Džoša Džeksona slavio u Oklahomi, Pokuševski je zbog povrede propustio novi meč.

U derbiju Filadelfija je dobila Kliperse. Niko neće ostati živ posle Embidove partije i izjava o MVP trofeju, ubacio je 36 poena, imao 14 skokova, pa gostima nije pomoglo ni 37 poena, Pola Džordža. Ovo je prvi poraz za Klipse u aprilu, a Kavaj je propustio četvrtu utakmicu u nizu. 

Furiozni finiš Rasela Vestbruka u produžetku presudio je Pelikansima. On je preuzeo stvar u svoje ruke, na kraju iznudio faul Zajona i realizovao slobodna bacanja za pobedu. Vestbruk je uz 36 poena, imao 15 skokova i 9 asistencija, on i Bil su iskombinovali 66 poena, pa Vašington posle očajnog starta pokušava da se uvuče u plej of. A tamo će zbog neverovatnog bekovskog tandema svi želeti da ih izbegnu na startu.

Netsi su tukli Šarlot, dan pošto se LaMarkus Odldridž povukao zbog problema sa srcem. Durant je brojao do 25, Irving je ubacio 12, ali je odličan bio Džo Haris sa 26 poena. Hornetsi oslabljeni, Majls Bridžis je imao veče karijere sa 33 poena.

Toronto je u Tampi dobio Orlando, eksplodirao je Pol Votson Džunior, njegova najbolja partija u NBA, 20 od 30 poena dao je u trećoj četvrtini. 

Dilon Bruks je bio enigma za Bilse, 32 poena, u trećoj kada se Memfis odlepio ubacio je 15 koševa. Odlično su počeli drugo poluvreme i na kraju se nisu osvrtali. Kod Čikaga 24 poena, 14 skokova, 6 asistencija za Nikolu Vučevića, tri trojke, ali je rival bolje šutirao i napravio manje grešaka u drugom delu.

Majami u krizi, izgubili su od slabe Minesote, Tauns je brojao do 24 pre nego što je zbog šest penala morao napolje, Rubio je dodao 17 poena, sedmorica "Vukova" su bili dvocifreni, tim je uspeo da pobedi i pored 21 izgubljene lopte, to se retko dešava.

Batlerovih 30 poena, 10 skokova, 8 asistencija nisu bili dovoljni za Hit koji je u seriji od tri poraza. Bjelica se nije upisao za manje od šest minuta na parketu. 

Bobi Marjanović nije ni igrao, Dalas je stao pred neverovatnim Džulijusom Rendlom. Zvezda Niksa je ubacio 44 poena, izjednačio rekord karijere, pet pobeda u nizu za Njujork, to se nije desilo punih sedam godina. Oni su sada tri meča preko 50%, četiri godine nisu imali takav rezultat. Tada je Porzingis bio deo tima, povredio je koleno i to je bila njegova poslednja utakmica za klub. Sada je u Dalasu, 23 poena, Dončić je dao 22, i ne nije greška, imao neverovatnih 19 asistencija, izjednačio je rekord karijere.

I bez Lilarda i na -16 u drugom delu, Blejzersi se nisu predali. Uspeli su da dobiju u San Antoniju, u poslednjem napadu Sparsi su promašili tri šuta za pobedu. DeRozan, Gej i Peltl koji je imao dva skoka u tom poslednjem napadu nisu uspeli svom timu da donesu pobedu. U poslednja dva minuta Sparsi su glupo prodali dve lopte i praktično sami sebe pobedili.

Nikola Jokić je opet bio fenomenalan i trijumfu Denvera protiv Hjustona.

Rezultati:

Juta - Indijana 119:111
Detroit - Oklahoma 110:104
Filadelfija - LA Klipers 106:103
Vašington - Nju Orleans 117:115
Bruklin - Šarlot 130:115
Toronto - Orlando 113:102
Čikago - Memfis 115:126
Hjuston - Denver 99:128
Minesosta - Majami 119:111
San Antonio - Portland 106:107
Dalas - Njujork 109:117

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke