"Sudije neće menjati kriterijum" - Navijači Partizana, prestanite da radite OVE stvari!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.11.2018.
13:11
Izvor: Sportske.net

Pred novu evropsku utakmicu crno-belih postavlja se pitanje da li do navijača Partizana dopiru zvanični apeli klupskih čelnika.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Moglo bi se reći da je košarkaški klub Partizan na svojim utakmicama povratio ili počeo da vraća nekadašnju prepoznatljivu atmosferu, koja je iz dvorane "Aleksandar Nikolić" otišla pre nešto više od dve godine.

Iako crno-beli ponovo mogu da se diče atmosferom koja može dodatno da pogura tim i koja će sigurno biti dodatni faktor u večerašnjoj utakmici protiv Valensije, jednoj od dve odlučujuće, u taboru crno-belih ipak brinu brige zbog publike.

Razlog je prost i, nažalost, u Srbiji dobro poznat: ubacivanje predmeta u teren. Partizan je do sada u Evrokupu platio već 10.000 evra za kazne, iako nije bilo nekih većih incidenata na njegovim mečevima.

Uprava Partizana je više puta javno apelovala da se ništa ne ubacuje u teren, ali nisu svi posetioci uslišili te mole. Protiv Asvela i Trenta na teren su upaljači i sitni predmeti uletali sa svih strana, i to ne samo sa tribina na kojima su se nalazili organizovani navijači, već sa svih strana.

Iz Partizana, u nezvaničnim razgovorima, govore da to ničemu ne služi, jer sudije pod pritiskom ne menjaju kriterijum, što je trend koji traje već godinama.

Partizan pokušava da radi na edukaciji navijača, ali...

"Kada razgovaramo pre ili posle utakmice, svi su svesni da bacanje predmeta na teren ne može da donese ništa dobro, ali kada emotivni naboj na utakmicama učini svoje, stvari se menjaju. Kao da navijači svesno rade u korist svoje štete, a ta šteta može da bude daleko veća nego ranije.

Ima već skoro 15 godina kako pljušte kazne svim našim klubovima u Evropi, igramo pred praznim tribinama i u košarci i u fudbalu. Kazne su sve strožije, a publika nikako da prestane
", kažu u nezvaničnim razgovorima u Partizanu.

Crno-beli večeras igraju protiv Valensije utakmicu 8. kola Evrokupa. Meč počinje u 19 časova, a do kraja grupne faze Partizan će ugostiti i Turk Telekom u utakmici koja bi mogla da bude odlučujuća za plasman u Top 16.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke