Superliga počinje 28. marta!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 11.02.2015.
22:22
Izvor: Sportske.net

Borba za titulu u domaćem šampionatu počeće već krajem marta, odlučeno je u sredu na sastanku Predsedništva srpskih ligaša.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Predstavnici srpskih ligaša održali su u sredu sastanak na kojem je definisan preliminarni kalendar Superlige Srbije.

Premda još uvek nisu poznati svi učesnici, odlučeno je da prvo i drugo kolo Superlige budu odigrani 28. marta, odnosno 4. aprila.

"Prva dve termina dopuštaju dan, dva pomeranja u slučaju Crvene zvezde Telekom zbog njenih mečeva u TOP 16 fazi. I preostali deo kalendara je pravljen pod uslovom da se crveno - beli ne plasiraju u četvrtfinale Evrolige. Ukoliko se to desi, moraćemo da 'tumbamo' kalendar" objašnjava dirketor domaće lige Leon Deleon.

Imajući u vidu da se krajem aprila i početkom maja igra plej-of Regionalne lige u domaćem šampionatu uslediće pauza a posle prvomajskih praznika ritam odigravanja utakmica u Superligi biće značajno zgusnut.

Poslednje 14. kolo se igra 4. juna, a termini polufinala (na dve pobede) su 7,9 i 11. jun. Borbe za šampionsku titulu (tri pobede) su planirane 14, 16, 19, 21. i 24. juna.

Podsećamo da će se u Superligi Srbije takmičiti ABA ligaši i četiri najbolje plasirane ekipe u Košarkaškoj ligi Srbije.

Titulu prvaka 13. put za redom braniće košarkaški klub Partizan NIS koji je u poslednjih 13 sezona neprikosnoven na domaćoj sceni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Wednesday, 11.02.2015
23:30

Dominacijaaaaaaaaaa !

avatar
KME KME KME
Thursday, 12.02.2015
02:04

Cime se vi dicite.. Vama prvenstvo Srbije,nama ABA liga i svi srecni.. ;-)

avatar
KME KME KME
Thursday, 12.02.2015
21:20

Hvala za ovo 'decko'. Ja kad sam prvi put bio na kosarci ti nisi verovatno bio u planu tako da nemam sa tobom nista pametno da pricam.. Zna se kako ste vi dolazili do titula,i ptice na grani znaju.. Reci cu samo ovo-Bio jednom jedan partizan,pocinje Zvezdino doba..

avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Thursday, 12.02.2015
14:05

Decko ti si izgleda juce poceo da pratis kosarku .Ali nema veze objasnicu ti .Do prosle godine znaci tek ova titula sto smo uzeli 13 ne vredi nista.Ali do prosle znas li ti kako se islo u El ? Ne znas rez od juce pratis kosarku.U El se islo ko sakupi vise bodova .Tako da u el su isli uvek i Hrvati Slovenci i Srbi.Znaci u el je isao Partizan jer je imao uspehe u Aba ,kup i super ligu vece od vas,Mogli ste vi da osvjite aba ligu ali ako se ne plasirate u finale nase lige ili kup a Partizan osvoji on vas pretece bodovima i ode u el.Ali dzaba tebi dalje objasnjavati kad ti pojma nemas.Tebi je bitna el kako vidim.Ali ne zaboravi pravila se menjaju aba liga je danas tu sutra nije.Igre u el se brzo zaboravljaju kao nas final fore ,milion put top 16 ali titule ostaju.Tako da sutra kad nestane aba a bude se gledala evropa i titule mali ste