Šuterska eksplozija u AdmiralBet ABA ligi! Treći put se menja Top 10 večne liste strelaca!

Autor: Darko Mitrović
subota 29.10.2022.
14:05
Izvor: Sportske.net

A tek je počelo peto kolo...

AdmiralBet ABA liga/Cibona
AdmiralBet ABA liga/Cibona

Povezane vesti

AdmiralBet ABA liga se tek zahuktava, ali ono što je možda i najjači utisak od početka sezone jeste da dugo nismo imali ovako raspoložene šutere.

Naravno, od prvog kola odskače Mornarov Amerikanac Deron Rasel koji je redovno davao preko 40 poena, sve dok nije naleteo na Partizanovu odbranu koja ga je zaustavila na samo devet poena proteklog vikenda.

Luka Božić iz Zadra je takođe fenomenalno započeo sezonu, ali ne samo kada su poeni u pitanju, pa je on za sada najkorisniji igrač lige. 

Ali, sinoć je u prvi plan izbilo još jedno ime i još jedan Amerikanac - Hanter Hejl iz čačanskog Borca.

Njegov tim je sinoć u Zagrebu doživeo i peti poraz od starta sezone, ovoga puta je Cibona bola bolja od Čačana, ali je Hejl odigrao svoju najbolju partiju od dolaska i AdmiralBet ABA ligu. Postigao je 44 poena i malo mu je nedostajalo da stigne i Raselov nedavni rekord od 47 postignutih poena.

Ali, Hejl je svakako dospeo u Top 10 šuterskih podviga u istoriji AdmiralBet ABA lige, pa je ova lista morala da bude promenjena već treći put od počeka sezone, s obzirom da se prethodno i Rasel dva puta upisivao u nju sa 47 i 41 poenom.

U prilogu možete da vidite i kako sada izgleda deset najboljih na ovoj listi.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke